Kiki Bertens a disputat primul meci de la Shenzen, după ce a fost anunțată de organizatori în această dimineață că poate participa, ca urmare a accidentării la umăr a niponei Osaka (locul 3 WTA), care a abandonat. Zilele de pauză i-au dat un plus de prospețime și a câștigat meciul, deși a cedat în primul set, când jocul a fost unul mai slab. Atunci, a pierdut de trei ori pe propriu serviciu și s-a văzut condusă cu 1-0 la seturi. Actul secund a fost extrem de disputat, iar după două game-uri în care sportivele și-au câștigat serviciul, au urmat cinci break-uri consecutive, cu unul în plus pentru Kiki Bertes și pe tabelă s-a restabilit egalitatea.
Decisivul a început cum nu se putea mai bine pentru sportiva din Olanda care a dominat la toate capitolele, a început să forțeze la retur și a excelat la serviciu. S-a distanțat la 4-0, și pe fondul unui joc cenușiu al lui Barty, dar lidera clasamentului feminin WTA a revenit periculos, la 4-5. Bertens a urmat însă la serviciu și a închis cu 6-4, punctând în grupa roșie de la Turneul Campioanelor.
Succesul o aduce pe Bertens într-o situație foarte bună, la o victorie de calificarea în semifinalele competiției. În penultimul act merg primele două sportive din cele două grupe.
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12
Tot marți, la Shenzhen se va mai juca partida Petra Kvitova (Cehia; locul 6 WTA) – Belinda Bencic (Elveția; locul 7 WTA).

Clasamentul în Grupa Roșie la Turneul Campioanelor:

1. Kiki Bertens - 1 meci; 1 punct
2. Ashleigh Barty - 2 meciuri; 1 punct
3. Petra Kvitova - 1 meci; 0 puncte
4. Belinda Bencic - 1 meci; 0 puncte
US Open
Emma Răducanu, marele pariu al lui Wilander! Ce anticipează Mats că se va întâmpla cu ea în 2 ani
09/09/2021 LA 12:13
US Open
"Regina" Marii Britanii și-a pierdut "coroana" după 6 ani: Konta, depășită de Emma Răducanu
08/09/2021 LA 19:26