Kiki Bertens a disputat primul meci de la Shenzen, după ce a fost anunțată de organizatori în această dimineață că poate participa, ca urmare a accidentării la umăr a niponei Osaka (locul 3 WTA), care a abandonat. Zilele de pauză i-au dat un plus de prospețime și a câștigat meciul, deși a cedat în primul set, când jocul a fost unul mai slab. Atunci, a pierdut de trei ori pe propriu serviciu și s-a văzut condusă cu 1-0 la seturi. Actul secund a fost extrem de disputat, iar după două game-uri în care sportivele și-au câștigat serviciul, au urmat cinci break-uri consecutive, cu unul în plus pentru Kiki Bertes și pe tabelă s-a restabilit egalitatea.
Decisivul a început cum nu se putea mai bine pentru sportiva din Olanda care a dominat la toate capitolele, a început să forțeze la retur și a excelat la serviciu. S-a distanțat la 4-0, și pe fondul unui joc cenușiu al lui Barty, dar lidera clasamentului feminin WTA a revenit periculos, la 4-5. Bertens a urmat însă la serviciu și a închis cu 6-4, punctând în grupa roșie de la Turneul Campioanelor.
Succesul o aduce pe Bertens într-o situație foarte bună, la o victorie de calificarea în semifinalele competiției. În penultimul act merg primele două sportive din cele două grupe.
Tenis
Simona Halep, în top 10 conform "clasamentului adevărului" din tenis! Cum arată ierarhia
16/04/2022 LA 07:20
Tot marți, la Shenzhen se va mai juca partida Petra Kvitova (Cehia; locul 6 WTA) – Belinda Bencic (Elveția; locul 7 WTA).

Clasamentul în Grupa Roșie la Turneul Campioanelor:

1. Kiki Bertens - 1 meci; 1 punct
2. Ashleigh Barty - 2 meciuri; 1 punct
3. Petra Kvitova - 1 meci; 0 puncte
4. Belinda Bencic - 1 meci; 0 puncte
Tenis
Ash Barty a anunțat ce va face după anunțul șocant al retragerii! Surpriza pregătită de australiancă
12/04/2022 LA 12:43
Tenis
Suma ridicolă încasată de Barty pentru titlul cucerit în golf, la 11 zile după retragerea din tenis
04/04/2022 LA 14:57