Simona Halep a petrecut câteva zile departe de terenul de tenis după eliminarea prematură de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Românca a revenit însă pe rețelele de socializare cu un mesaj care a stârnit o mulțime de reacții pozitive din partea susținătorilor ei.

Darren Cahill revine oficial în echipa Simonei Halep

"Salutare, am vești interesante pentru voi. După un an de zile fără el în echipa mea, sunt fericită să anunț că Darren va fi din nou alături de mine sezonul viitor. D, ultima oară te-am <omorât>, și am de gând să te <omor> din nou. Bine ai revenit! Abia aștept să terminăm ce am început. Ne vedem curând!", a spus Simona Halep în videoclipul postat pe conturile oficiale de pe rețelele de socializare.
Australian Open
Ora de start la meciul Simona Halep – Magdalena Frech, în primul tur la Australian Open 2022
ACUM 2 ORE
La finalul anului trecut, pe 9 noiembrie 2018, Darren Cahill a anunțat că-și va lua un an sabatic pentru a fi mai mult timp alături de familia lui și cei doi copii, ambii adolescenți. Simona Halep a rămas la acea vreme fără antrenor și a urmat o perioadă guvernată de nesiguranță din acest punct de vedere. A purtat discuții cu Thierry Van Cleemput, însă colaborarea nu a prins contur, iar Simona a ajuns până la urmă la un acord cu antrenorul român alături de care a mai lucrat în trecut, Daniel Dobre.

"Darremona se întoarce!" Echipa de vis se reunește după un an de pauză

Cea mai bună jucătoare de tenis a României a început colaborarea cu Cahill în 2015, după ce a lucrat anterior cu tehnicianul de la Antipozi în cadrul programului Adidas de dezvoltarea a carierei tinerilor jucători. Alături de australian, Simona Halep a bifat cele mai importante obiective pe care și le setase odată ce a pătruns în elita tenisului mondial: să ajungă lider mondial și să cucerească un titlu de Grand Slam. Între timp, românca a acumulat pe prima poziție 64 de săptămâni și a cucerit două titluri majore în carieră, însă primul succes nu se uită niciodată, așa cum susține și Nike.
Alături de Cahill, Roland Garros 2018, Simona obținea cea mai dulce victorie a carierei, după o finală disputată cu americanca Sloane Stephens. După două finale pierdute la Paris, Simona a reușit până la urmă să câștige trofeul mult visat, totul sub îndrumarea lui Darren Cahill. De altfel, chiar dacă nu a mai fost în mod oficial alături de ea, australianul a continuat să o urmărească pe Simona, să meargă la unele antrenamente cu echipa actuală și să-i ofere sfaturi prețioase. La Wimbledon, Darren a fost și el prin preajmă, iar Simona nu a uitat nicio clipă să menționeze acest fapt. De altfel, campioana de la Wimbledon a menționat că vor decide după US Open dacă vor relua sau nu colaborarea.

Darren Cahill, omul cheie în cariera Simonei Halep

Chiar dacă echipa Simonei a format un tot unitar în vederea succesului ei, Darren Cahill a reușit să o ducă pe jucătoarea din Constanța la un alt nivel în tenisul mondial feminin, să fie lider mondial, să fie campioană de Grand Slam și să constituie în permanență un real pericol pentru rivalele din circuit.
Alături de australian, Simona a bifat mai multe rezultate notabile pentru cariera ei: 2015: Miami (semifinale), Stuttgart (semifinale), Roma (semifinale), Rogers Cup (Toronto, semifinale), Cincinnati (finalistă), US Open (semifinale); 2016: Madrid (câștigătoare), Wimbledon (sferturi), București (campioană), Rogers Cup (Montreal, campioană), Cincinnati (semifinale);2017: Stuttgart (semifinale), Madrid (campioană), Roma (finalistă), Roland Garros (finalistă), Wimbledon (sferturi), Rogers Cup (Toronto, semifinale), Cincinnati (finalistă), Beijing (finalistă, a devenit numărul unu mondial); 2018: Shenzhen (câștigătoare), Australian Open (finalistă), Indian Wells (semifinalistă), Roma (finalistă), Roland Garros (câștigătoare), Rogers Cup (Monteal, câștigătoare), Cincinnati (finalistă).
Australian Open
Simona Halep, la Australian Open! Henin a dat verdictul: ce crede că poate face românca la Melbourne
ACUM 16 ORE
Australian Open
Australienii au publicat programul primei zile. Djokovic va fi înlocuit de un Lucky Loser, Caruso
ACUM 21 ORE