România va avea din acest an un turneu în circuitul profesionist de tenis feminin (WTA), Winners Open, la Cluj-Napoca. Primul turneu WTA din istoria oraşului Cluj-Napoca va avea loc între 1 şi 8 august, la Winners Sports Club, în aer liber, iar suprafața aleasă este zgura. Competiţia va avea probe de simplu şi dublu, premii de 235.000 de dolari şi 250 de puncte în clasamentul WTA.
Chiar și așa, cea mai bună tenismenă a României, Simona Halep, nu va participa. Campioana noastră a făcut acest anunț imediat după eliminarea suferită în optimile de la Mutua Madrid Open în fața belgiencei Elise Mertens. Întrebată dacă va onora cu prezența prima ediție a turneuluid e 250 de puncte de la Cluj-Napoca, Simona a oferit un răspuns negativ.

De ce nu va participa Simona Halep la turneul de 250 de puncte de la Cluj-Napoca

Australian Open
Simona Halep - Alize Cornet, LIVE TEXT în optimi la Australian Open! Duelul, LIVE pe Eurosport 1
ACUM 9 ORE
Dubla campioană de Grand Slam din România nu știa de organizarea turneului de la Cluj-Napoca. Ea a aflat ieri la conferința de presă, dar nu ia în calcul o prezență în Ardeal pentru că turneul va începe chiar în săptămâna de după Jocurile Olimpice de la Tokyo, la care sportiva noastră vrea să obțină cu orice preț o medalie la oricare dintre cele trei probe la care va participa (simplu, dublu și dublu-mixt).
În perioada 24 iulie - 1 august, în săptămâna dinaintea turneului de la Cluj-Napoca, Simona va fi în Japonia, unde va participa la Jocurile Olimpice, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Chiar și în scenariul unei eliminări rapide de la cel mai așteptat eveniment al anului 2021, Simona nu va putea participa la turneul de la Cluj din cauza suprafeței de joc, dar și a diferenței de fus orar. La Tokyo se va juca pe hard, în timp ce la Cluj-Napoca meciurile vor fi pe zgură. În plus, după Jocurile Olimpice, Simona va participa începând cu 9 august la Rogers Cup.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Australian Open
Cum s-a relaxat Simona Halep înainte de meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open 2022
ACUM 17 ORE
Australian Open
Clasări mai bune pentru românce după Australian Open 2022! Pe cât ar putea ajunge Simona Halep
ACUM 21 ORE