COVID-19 a afectat întreaga lume și a oprit toate sporturile în loc. Tenisul a fost pus pe hold odată cu anularea turneului de la Indian Wells chiar în prima zi de calificări. Competiția din Statele Unite ale Americii a fost doar prima dintr-un șir parcă interminabil de suspendări și anulări, iar în acest moment nimeni nu poate spune cu exactitate când va fi reluat sezonul.
Simona Halep a admis că traversează o perioadă extrem de grea din punct de vedere al moralului, însă a precizat că va respecta cu strictețe toate regulile impuse de autorități, astfel încât să se ajungă la relaxarea măsurilor de distanțare socială cât mai curând.
"Mă simt foarte ciudat, e pentru prima oară în viața mea când nu există tenis pentru o perioadă atât de lungă. Am stat doar în casă și încerc să mă mențin cât mai puternică și mai pozitivă, pentru că situația e destul de grea", a spus Halep, pentru ca apoi, întrebată care e primul lucru pe care îl va face odată ce izolarea va lua sfârșit să spună: "Cu siguranță că voi merge pentru prima oară la un restaurant și îmi voi comanda desertul preferat".
Australian Open
Simona Halep se oprește în optimile de finală la Australian Open 2022. Înfrângere cu Alize Cornet
ACUM 10 ORE

Simona Halep, recuperată 100%

Accidentată la Dubai, turneu pe care l-a câștigat chiar și în aceste condiții, Simo spusese "pas" competiției de la Indian Wells. Dacă ar fi să privească jumătatea plină a paharului, constănțeanca e mulțumită de un anumit lucru: această întrerupere bruscă a sezonului i-a oferit suficient timp să se recupereze total, astfel că în momentul reluării antrenamentelor va fi la 100% din punct de vedere fizic.
"Am fost norocoasă într-un fel, pentru că toată această poveste cu COVID-19 a început când eu eram accidentată. Astfel, am avut timp să mă recuperez total, fără a mă gândi prea mult că ratez anumite turnee. Sunt în permanență legătură cu antrenorii mei - Darren (Cahill) și Arti (Apostu Efremov) și mă mențin în formă. Încă nu am lovit vreo minge cu racheta, dar sper ca acest lucru să se întâmple curând, după ce situația se va mai detensiona în România", a mai spus Simo pentru CNN.
Organizatorii de la Roland Garros au anunțat luna trecută că turneul parizian se va desfășura în perioada 20 septembrie - 4 octombrie. Inițial, al doilea turneu de Grand Slam al anului ar fi trebuit să aibă loc între 25 mai și 7 iunie, însă pandemia de coronavirus i-a determinat pe francezi să ia această măsură.
Septembrie pare să fie termenul ideal și pentru Simo pentru reluarea sezonului, aceasta dorind fără doar și poate să se impună pe zgura pariziană, acolo unde a disputat deja trei finale (una câștigată).
"Dacă vom juca tenis din nou în septembrie, înseamnă că deja am câștigat. Pentru că pericolul va fi trecut dacă se ajunge la decizia de a se juca. Pot doar să visez la un turneu de Grand Slam în acest moment, dar abia aștept să evoluez din nou", a concluzionat campioana noastră.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Cum s-a relaxat Simona Halep înainte de meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open 2022
ACUM 18 ORE
Australian Open
Clasări mai bune pentru românce după Australian Open 2022! Pe cât ar putea ajunge Simona Halep
ACUM 21 ORE