Campioana noastră a oferit un interviu amplu, găzduit de Andi Moisescu, în care a vorbit despre parcursul ei din carieră și despre suișurile și coborâșurile trăite în viață.
Inevitabil, Simona a fost întrebată despre cel mai dificil moment din întreaga carieră. Iar jucătoarea din Constanța a mărturisit că acel meci de la Paris, din urmă cu 3 ani, a fost cel care a "bântuit-o" cel mai mult.
Simona conducea cu 3-0 în setul al doilea, după ce și-l adjudecase pe primul, și părea să aibă meciul în mână. Lucrurile s-au schimbat însă în mod tragic pentru sportiva româncă. Ostapenko, aflată în forma carierei, a reușit o revenire incredibilă și s-a impus în setul secund cu 6-4.
Australian Open
John McEnroe, sceptic în legătură cu viitorul lui Djokovic: "Situația îl va lovi din plin"
ACUM O ORĂ
Complet demoralizată, Halep și-a pierdut de 3 ori serviciul în setul decisiv, iar Ostapenko s-a impus cu 6-3, câștigând astfel trofeul.

Simona Halep, despre meciul peste care a trecut cel mai greu: "Mă trezeam noaptea și plângeam"

Simona consideră că acel meci a învățat-o o lecție extrem de importantă, datorită căreia a devenit mai puternică și, în final, a reușit să câștige titlul la Roland Garros, chiar anul următor.
"Au fost meciuri care m-au pus într-o stare foarte grea și apăsătoare, pe o perioadă destul de lungă. Am avut foarte multe meciuri în care am fost foarte dezamăgită de mine și în urma cărora mi-a fost foarte greu să o iau de la capăt a doua zi.
Dar cel mai greu meci a fost finala de la Roland Garros din 2017, unde era foarte clar, pentru mine, că o pot câștiga. Era 1-0 la seturi, conduceam cu 3-0 și aveam minge de 4-0. Era greu să pierd de acolo.
După meciul acela am plâns foarte mult, au fost zile în care mă trezeam noaptea și plângeam pentru că îmi aduceam aminte de meci. Dar nu am renunțat la antrenament, chiar dacă eram dezamăgită și mă aflam într-o stare foarte grea.
Nu am cedat în vreun moment și sunt convinsă că acele 2-3 luni în care m-am simțit foarte prost m-au ajutat să câștig anul următor. Nu regret vreo secundă că am avut acel meci din 2017, m-a întărit foarte mult.", a povestit Simona Halep, în interviul cu Andi Moisescu.
Discuția despre finala Roland Garros 2017 poate fi vizionată la minutul 21.10:

Simona Halep, dublă câștigătoare de Grand Slam

Simona și-a luat revanșa la Roland Garros anul următor, după o finală contra lui Sloane Stephens. Campioana noastră a pierdut primul set, scor 3-6, apoi a reușit să facă același lucru pe care l-a reușit Ostapenko împotriva ei, în 2017: să întoarcă soarta partidei.
Halep și-a adjudecat setul secund cu 6-4, pentru ca în decisiv să nu-i ofere vreo șansă americancei, scor 6-1. A fost primul titlu de Grand Slam câștigat de Simona Halep.
Următoarea mare performanță a sportivei românce a avut loc în 2019, la Wimbledon. Simona a trecut în finală de Serena Williams, scor 6-2, 6-2, în mai puțin de o oră de joc.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG / Simona Halep-Donka Kovinic (ora 3:30)
ACUM O ORĂ
Australian Open
Australian Open 2022 | Top 5 lovituri din ziua a 5-a de la Melbourne
ACUM O ORĂ