Simona Halep a cucerit 3 titluri de Grand Slam, dar vrea să-și adjudece încă cel puțin unul. Fostul număr 1 mondial a alunecat din top 10 după 7 ani în care a fost cea mai constantă jucătoare din circuitul WTA. Halep este la începerii sezonului de zgură 2022 pe poziția a 20-a și va juca la Madrid începând cu finalul acestei luni. După o colaborare lungă și fructuoasă cu Darren Cahill, Simona Halep se pregătește acum în sudul Franței și îl are alături pe noul său antrenor, Patrick Mouratoglou.
"Vreau să revin în top și visez la un nou succes într-un turneu de Grand Slam. De aceea am ales să colaborez cu Patrick" a spus Simona Halep pentru Tennis Majors.
Cu 6 săptămâni înaintea turneului de Roland Garros, Halep face pași importanți pentru revenirea într-o formă cât mai bună. Campioană la Paris în 2018 și finalistă pe zgura magică de la Roland Garros în 2014, românca este foarte hotărâtă să dea totul pentru o nouă victorie în singurul turneu de Grand Slam al anului care se dispută pe zgură.
Roland Garros
Ora de start a meciului Simona Halep - Qinwen Zheng în turul 2 la Roland Garros 2022
ACUM 2 ORE
Halep știe că are unul dintre cele mai bune echilibre de atac/apărare din turneu, ceea ce o face o mare jucătoare pe terenul de zgură. Dar acum, la 30 de ani, și având în vedere că puternica Iga Swiatek tocmai a preluat presiunea de a fi cea mai bună jucătoare de tenis feminin din lume, acum vrea să fie „puțin mai agresivă” pe teren.
„Vreau să iau mingea mai devreme. Vreau să deschid terenul mult mai bine decât am făcut înainte. Nu spun că am avut un joc prost înainte, dar vreau să-l fac mai puternic. Mi-ar plăcea să-mi măresc forța, pentru că să fiu ofensivă și să fiu aproape de linia de fund, să joci cu cele care lovesc puternic nu este ușor. Deci trebuie să fii puternic din punct de vedere fizic. Voi lucra la asta, dar și să deschid terenul pentru a folosi unele unghiuri puțin mai bine decât înainte și, de fapt, pentru a lua mingea mai devreme. Deci, acesta este scopul și viziunea noastră.”
Campioană la Roland-Garros și Wimbledon, Halep nu își pune „limite” în obiectivele ei, așa cum spune antrenorul Mouratoglou. „Numărul 1 este destul de special, dar o victorie în Grand Slam este un obiectiv mai special pentru mine”, spune Halep, care a fost număr 1 mondial între 2017 și 2019.
https://i.eurosport.com/2022/02/03/3302990.jpg

Halep vrea un titlu major pe hard

Visul unei victorii într-un turneu de Grand Slam se leagă de o problemă mai veche a Simonei. Jucătoarea din Constanța s-a imus doar în turnee de Grand Slam din Europa. Un succes la Australian Open sau la US Open este obiectivul lui Halep pentru perioada următoare.
„Îmi place zgura”, spune Halep, „de aceea probabil că am reușit să câștig multe turnee pe zgură [7 din cele 23 de victorii ale ei, inclusiv două la Madrid și una la Roma] și, de asemenea, Openul Francez [în 2018] . Am câștigat Wimbledon [în 2019], la care nu m-am așteptat niciodată pentru că este super rapid și ai nevoie de serviciu. Nu am dominat cu un serviciu puternic acolo, dar jocul meu a fost foarte bun în acel an și a fost perfect pentru acea suprafață. Încrederea a jucat un rol esențial la Wimbledon!” a cocluzionat Halep.

Simona Halep are un obiectiv îndrâzneț

Căutarea unui succes major pe hard a adus-o pe Halep lângă Patrick Mouratoglou.
„Am câștigat turnee pe suprafață hard, și turnee mari [10 titluri de turneu pe hard, inclusiv două în Canada și unul la Indian Wells], dar nu am putut câștiga încă un Grand Slam, așa că probabil că trebuie să fac ceva în plus. Pentru a putea câștiga un Grand Slam la Australian Open sau US Open lucrez acum cu Patrick. El mă poate ajuta să câștig un Grand Slam pe hard. Ar fi super, super frumos să am și asta în cariera mea.” a spus Halep.
Fostul număr 1 mondial a schimbat aproape totul în jurul său în ultima perioadă pentru a se reseta și a lupta pentru un titlu de Grand Slam pe hard. Darren Cahill, fostul ei antrenor și prieten, i-a recomandat să rămână la Academia Mouratoglou. La o lună și jumătate de la prima ei discuție cu antrenorul francez, Halep s-a mutat pe Riviera franceză și și-a reconstruit echipa în jurul configurației gândite de Mouratoglou.
„Echipa mea este formată din Virginia Ruzici, managerul meu în ultimii 16 ani, Arnaud Restifo, partenerul meu de antrenament, antrenorul meu fizic Teo Cercel. Aș dori să adaug un kinetoterapeut în echipă. Poate el sau ea va veni de la academie.” le-a spus Halep celor de la Tennis Majors.
Turneul de Masters de la Monte Carlo va începe chiar astăzi, de la ora 14 pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Roland Garros
Halep a trăit periculos meciul din turul 1 de la Roland Garros! "Schunk putea câștiga în 2 seturi!"
ACUM 3 ORE
Roland Garros
EXCLUSIV | Simona Halep, uimită de Schunk la Roland Garros! "Era tot timpul acolo unde loveam!"
ACUM 17 ORE