Simona Halep a fost departe de nivelul de joc din meciurile cu Zhang, Badosa și Gauff și a cedat în mod clar în fața favoritei numărul 8, Ons Jabeur. Sportiva noastră, campioană în 2016 și 2017 la Madrid, a fost învinsă cu scorul de 3-6, 2-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 9 minute de joc. Astfel, tunisianca a egalat situația la meciurile directe cu Simona, scorul fiind acum 2-2.
Simona Halep a învins-o în 2020, în optimi la Dubai, cu 1-6, 6-2, 7-6 (7), în drumul spre titlu, şi anul acesta, tot la Dubai, în sferturi, cu 6-4, 6-3. Prima victorie a jucătoarei africane a venit în 2018, în primul tur la Beijing, când Halep a abandonat după primul set (6-1 pentru Jabeur).După primul turneu jucat de la începutul colaborării cu antrenorul Patrick Muratoglou, Simona Halep a atins sferturile de finală şi a obţinut un cec de 169.650 de euro şi 215 puncte WTA.
CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 5 ORE

Simona Halep, prima reacție după înfrângerea cu Ons Jabeur

Simona Halep a vorbit despre eșecul pe care l-a suferit în meciul cu Ons Jabeur din sferturile de finală de la Madrid. Sportiva noastră a afirmat că nu a simțit bine mingea întrucât felul în care Ons Jabeur lovea nu i-a permis să-și găsească ritmul: "N-am simțit bine mingea pentru că nici ea nu mi-a dat ritm și mi-a schimbat (n.r. cadența execuțiilor) foarte mult și la un moment dat am intrat în panică. N-am mai simțit terenul, nu am mai simțit ce trebuie să fac. Am încercat să stau până la final și să găsesc ritmul dar n-am reușit, a jucat mai bine. Am de învățat multe din meciul ăsta. Sper, data viitoare, să fiu mai bună!
Are o mână extraordinară și parcă tot timpul m-a surprins. Am fost și eu mai lentă, am fost mai înceată în tot ceea ce am făcut și, probabil, d-asta n-am putut să ajung la scurtele ei. La un moment dat am vrut să intru (n.r. să avanseze în teren lovind mingea în urcare, pe traiectorie ascendentă), sărea mingea puțin cam mult și nu am avut timing. Cred că a fost vorba despre timing, nu am avut, nu am simțit mingea și este o jucătoare de Top 10 care, atunci când simte că adversara nu joacă un tenis bun, vine peste tine și e ceea ce a făcut!", a spus Simona Halep, citată de ProSport.

Simona Halep, impresii după primul turneu alături de Patrick Mouratoglou

În plus, Simona Halep a vorbit și despre noul ei antrenor, Patrick Mouratoglou: "Un început foarte bun, am făcut ceea ce am vorbit. Astăzi mai puțin, bineînțeles, dar nu că nu am vrut, ci că nu am izbutit, emoțional, să reușesc această treabă. Îmi place foarte mult, mă simt bine și simt că progresez de la zi la zi mai mult. Încep să am încredere în jocul acesta, în modul acesta de a juca și am încredere că o să fie bine!
Serviciul mi l-am îmbunătățit, apoi la retur sunt mai solidă. Jocul mai agresiv, intru în teren atunci când am o minge mai scurtă. Cred că, per total, am progresat la multe. Și fizic sunt bine după o perioadă foarte slabă în care nu m-am simțit bine fizic, câteva luni, de la accidentare. Acum mă simt bine, nu am nicio durere, sunt sănătoasă. Cred că ăsta este cel mai important lucru", a mai spus Simona Halep pentru sursa citată.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Rothesay Classic Birmingham
Simona Halep, anunțată pe lista de start la un turneu important, la care a participat o singură dată
ACUM 6 ORE
Roland Garros
Simona Halep, antrenament de 5 stele la Roland Garros! Rivala alături de care se pregătește la Paris
ACUM 15 ORE