Fără a fi pe lista capilor de serie, Alexandrova a reușit să obțină una dintre cele mai mari victorii ale carierei la Beijing. Ea o va întâlni în continuare la China Open pe câștigătoarea dintre Daria Kasatkina și Aryna Sabalenka.
Fără a arăta o formă fizică bună, Simona a cedat rapid și i-a înmânat cu ușurință victoria adversarei ei. Incapacitatea de a ajunge la niște mingi la care în mod normal ar fi ajuns fără prea mult efort și-a spus în final cuvântul. Campioana de anul acesta de la Wimbledon a fost vizibil afectată de un disconfort în zona lombară.

Continuă problemele pentru Simona Halep! Participarea la Turneul Campioanelor, pusă sub semnul întrebării?

Australian Open
Simona Halep a anunțat la ce turnee joacă în următoarele 3 luni: "Vreau acolo înaine să mă las"
ACUM 4 ORE
Simona Halep a spus și în conferința de după meciul din turul inaugural că nu este complet refăcută, că durerile au existat și că pot persista oricând. "Nu sunt 100% refăcută, încă mai simt durere. Simt că rămân blocată. Mă simt foarte bine în aceste condiții, asta pentru că nu e niciodată ușor când ești accidentată. Am fost puțin dezamăgită după Wuhan pentru că se repetă ce s-a întâmplat anul trecut", spunea Simona la conferința de presă de după meciul cu Rebecca Peterson.
De altfel, Simona Halep a ratat și sfârșitul de sezon 2018. Atunci, Simona a pierdut în turul doi la Wuhan și a abandonat în primul tur la Beijing după ce acuza aceleași probleme la spate. Ulterior, românca în vârstă de 28 de ani a decis să se retragă înainte de start și de la Turneul Campioanelor. Ea a fost atunci înlocuită de Kiki Bertens.

Simona Halep: "Accidentaera de la Wuhan persistă. Voi merge acasă să fac un RMN"

După meci, la conferința de presă, Simona Halep a mărturisit că accidentarea s-a simțit în meciul de azi mai rău, dar a vorbit și despre pașii pe care-i va urma în continuare: “A fost foarte dificil azi. Nu m-am refăcut bine după primul meu meci aici, așa că a fost foarte greu pentru mine să joc azi și să joc bine. Accidentarea de la Wuhan se înrăutățește, persistă, așa că trebuie să merg acasă să fac un RMN, să iau o pauză și să fac tratament”.
De partea cealaltă, Ekaterina Alexandrova a mărturisit că știa de faptul că adversara ei nu poate juca la cel mai înalt nivel din cauza accidentării de la spate: „A fost un meci foarte dificil azi, dar cred că ea nu a putu juca atât de bine. Îmi amintesc ultima dată când ne-am întâlnit, a fost mult mai greu decât azi, dar am încercat să stau concentrată pentru tot meciul pentru că știam că poate juca pur și simplu minunat. Sunt fericită că am reușit să fac asta”, a spus Alexandrova la conferința de presă.
Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open 2022! "Îi doresc să câștige, ea chiar merită!"
ACUM 17 ORE
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 21 ORE