Fostul lider mondial din WTA, Simona Halep, actual număr 4 în ierarhia WTA, a fost nominalizată printre candidaţii la titlul de cel mai bun sportiv din 2019, în ancheta agenţiei bulgare de ştiri BTA. În afară de Wimbledon, Simona nu a mai câștigat anul acesta vreun titlu, însă victoria de la All England Club a luat prin surprindere pe toată lumea.
În ancheta "Top 10 sportivi din Balcani în 2019" au mai fost nominalizaţi şi alţi sportivi români cu rezultate în anul care se încheie: luptătoarea Alina Vuc (vicecampioană mondială la cat. 50 kg), scrimera Bianca Pascu (medaliată cu bronz la sabie la Mondiale), halterofila Loredana Toma (bronz la Mondiale şi campioană europeană la cat. 64 kg), pugilista Lăcrămioara Perijoc (campioană europeană la cat. 54 kg), halterofila Elena Andrieş (campioană europeană la cat. 49 kg), luptătorii Florin Tiţa (vicecampion european la cat. 55 kg, greco-romane), Kriszta Incze (vicecampioană europeană la cat. 65 kg), trăgătoarea Laura Coman (campioană euroopeană la puşcă aer comprimat 10 m), tenismenul Horia Tecău (două titluri ATP la dublu) şi handbalista Crina Pintea (câştigătoarea Ligii Campionilor cu Gyori Audi ETO KC, cel mai bun pivot al competiţiei).

Simona Halep, printre favorite la câștigarea titlului

Australian Open
Simona Halep a aflat ce loc va ocupa în clasamentul WTA după încheierea Australian Open 2022
IERI LA 13:53
Bulgarii au mai nominalizat sportivi de top din Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia şi Turcia. Cei mai cunoscuţi sunt tenismanul grec Stefanos Tsitsipas, baschetbalistul grec Giannis Antetokounmpo sau tenismenul sârb Novak Djokovic.
La ediția de anul trecut, câștigătorul premiului a fost desemnat căpitanul echipei de fotbal a Croaţiei, Luka Modric, după ce a jucat finala Cupei Mondiale şi a cucerit Liga Campionilor cu Real Madrid. În 2018, Simona Halep s-a clasat a treia, după ce în 2017 s-a poziționat pe locul secund.
Australian Open
Simona Halep a anunțat la ce turnee joacă în următoarele 3 luni: "Vreau acolo înaine să mă las"
27/01/2022 LA 07:36
Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open 2022! "Îi doresc să câștige, ea chiar merită!"
26/01/2022 LA 18:22