În iarnă, după ce Darren Cahill a decis să își ia un an sabatic și să stea aproape de familie, Simona a încercat să participe la câteva turnee pe cont propriu.
Rezultatul nu a fost cel scontat, astfel că, după câteva săptămâni de căutare, stafful fostului număr unu mondial s-a oprit asupra lui Daniel Dobre.
Un tehnician abil, extrem de calm și care o cunoaște pe Halep foarte bine, Dobre a ajutat-o pe campioana noastră să revină la starea mentală necesară marilor competiții. În timpul Roland Garros, tehnicianul anunța că o vom vedea pe Simo în formă maximă la Wimbledon, iar spusele sale, privite cu rezerve la momentul respectiv, au căpătat o greutate mare, judecând după cât de bine a putut să joace Halep la All England Club, unde s-a impus de o manieră impresionantă.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG SEMIFINALE | Toată Australia pune presiune pe Ashleigh Barty
ACUM 4 ORE
Daniel Dobre a ținut în permanență legătura cu Darren Cahill și a punctat în repetate rânduri că îl așteaptă pe australian cu brațele deschise. Odată ce revenirea antrenorului de la Antipozi a fost confirmată, Halep a susținut că Dobre va rămâne în echipa sa.

Mesaj superb al Simonei Halep pentru Daniel Dobre

Doar că astăzi cele două părți au decis să se separe, o mutare care părea, totuși, previzibilă. Foarte puțini jucători din circuitul WTA și ATP apelează la mai mult de un antrenor. Când ai lângă tine unul dintre cei mai buni tehnicieni din lume - Darren Cahill - nu se justifică să ții în echipă un alt membru cu atribuții similare decât dacă te raportezi la atașamentul față de acea persoană. Cele două părți au înțeles că nu e logică o colaborare în atare condiții și au decis să întrerupă contractul de comun acord.
"Daniel, vreau să îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut pentru mine anul acesta. (De fapt pentru toți anii aceștia în care ai fost alături de mine). Pentru munca ta, răbdarea și încrederea pe care mi le-ai dăruit. Încheiem colaborarea noastră cu un trofeu la Wimbledon și o prietenie frumoasă... nu am putea cere mai mult de atât! Îți doresc tot binele și cine știe... poate viitorul ne va oferi un nou capitol", a scris Halep pe Facebook.
https://i.eurosport.com/2019/11/28/2726049.png

Dobre, extrem de deschis în raport cu Darren Cahill

Colaborarea dintre Halep și Cahill va fi oficială de la 1 ianuarie 2020, dar australianul a fost alături de marea noastră campioană și la Turneul Campioanelor.
În conferința de presă de dinainte de competiție Daniel Dobre a fost cel care părea să fie "titular", dar la partidele din grupă Cahill a fost cel care a asistat-o pe Halep la on court coaching. În faţa presei, înainte de duelul cu Svitolina, a apărut din nou Dobre. Acesta a dovedit că este un caracter adevărat şi a vorbit la superlativ despre Cahill. Unul dintre cei mai buni antrenori din lume, australianul pare că a fost aşteptat cu nerăbdare de toţi cei apropiaţi Simonei.
"Totul este ca și cum Darren a fost supărat pentru trei zile iar acum s-a întors. Discuții au existat tot timpul, chiar și atunci când nu a făcut parte din echipă. Chiar și eu, deși am lipsit doi ani din echipă, tot am continuat să vorbesc cu Darren despre diverse lucruri. Nu este un străin, este parte din familie. Ne-a ajutat încă din primul moment. Chiar și în ultimul an ne-a ajutat încontinuu, chiar dacă a fost un telefon, un sfat sau doar un salut. Cu toții i-am dus dorul. Și-a găsit locul încă din prima clipă, de parcă n-a lipsit niciodată", a declarat Dobre.
Australian Open
Auger-Aliassime, moral de fier, după eșecul dramatic cu Medvedev la AO! Ce a declarat canadianul
ACUM 4 ORE
Australian Open
Simona Halep a dezvăluit cine e sportiva sa preferată! Ce i s-a părut cel mai greu la AustralianOpen
ACUM 6 ORE