În urmă cu aproximativ o lună, Ion Țiriac anunța că Simona Halep e hotărâtă să boicoteze Fed Cup, din cauza modificării formatului. Președintele Federației Române de Tenis spunea că Simona își va direcționa atenția spre Jocurile Olimpice, urmând ca Fed Cup să iasă complet din lista de priorități.
"Simona mi-a zis că nu vrea să vină să joace la Fed Cup pentru că se concentrează pe Jocurile Olimpice", a spus Ion Țiriac pentru SportED Talks. România, deși semifinalistă la ultima ediție, va trebui să treacă de Rusia într-un baraj programat la Cluj-Napoca pe 7 și 8 februarie 2020, în Sala Polivalentă, pentru a ajunge la turneul final care se va desfășura la Budapesta în perioada 14-19 aprilie 2019. Dacă va trece de Rusia, România se va afla pe lista celor 12 echipe care vor participa la turneul final al Fed Cup.

Simona Halep s-a răzgândit în privința Fed Cup

Tenis
Lovitura anului: Emma Răducanu este sfătuită să-l ia ca antrenor pe Darren Cahill
IERI LA 06:40
Dubla campioană de Grand Slam din România a declarat pentru Gazetă că va juca în continuare cu mare drag pentru România: “Nu am spus niciodată că Fed Cup este un subiect închis, am spus că am fost foarte dezamăgită de întâlnirea din Franța. M-a durut, am suferit că nu am putut să facem mai mult. Am spus că dacă se schimbă sistemul nu voi mai juca, nu mi se pare potrivit. Fed Cup înseamnă să joci acasă, să joci în deplasare, dar subiectul e încă deschis. Probabil voi juca în februarie și voi juca în continuare. După cum toată lumea poate să vadă, programul este foarte încărcat, iar Fed Cup o săptămână mi se pare mult. O să o iau pas cu pas și cu drag o să joc și dacă o să fiu aptă și potrivită pentru echipă. Contează mult și ce faci la turneele anterioare, cum e starea de spirit, fiindcă Fed Cup-ul e o chestie de echipă, nu una individuală”, a spus ea pentru sursa citată.
Tenis
Topul câștigurilor din tenis în 2021, eclipsat de Emma Răducanu! Ce loc surpriză ocupă Simona Halep
23/09/2021 LA 13:20
Tenis
Mesaj emoționant al lui Darren Cahill după despărțirea de Simona Halep! Ce a postat antrenorul
22/09/2021 LA 20:40