În urmă cu aproximativ o lună, Ion Țiriac anunța că Simona Halep e hotărâtă să boicoteze Fed Cup, din cauza modificării formatului. Președintele Federației Române de Tenis spunea că Simona își va direcționa atenția spre Jocurile Olimpice, urmând ca Fed Cup să iasă complet din lista de priorități.
"Simona mi-a zis că nu vrea să vină să joace la Fed Cup pentru că se concentrează pe Jocurile Olimpice", a spus Ion Țiriac pentru SportED Talks. România, deși semifinalistă la ultima ediție, va trebui să treacă de Rusia într-un baraj programat la Cluj-Napoca pe 7 și 8 februarie 2020, în Sala Polivalentă, pentru a ajunge la turneul final care se va desfășura la Budapesta în perioada 14-19 aprilie 2019. Dacă va trece de Rusia, România se va afla pe lista celor 12 echipe care vor participa la turneul final al Fed Cup.

Simona Halep s-a răzgândit în privința Fed Cup

Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
Dubla campioană de Grand Slam din România a declarat pentru Gazetă că va juca în continuare cu mare drag pentru România: “Nu am spus niciodată că Fed Cup este un subiect închis, am spus că am fost foarte dezamăgită de întâlnirea din Franța. M-a durut, am suferit că nu am putut să facem mai mult. Am spus că dacă se schimbă sistemul nu voi mai juca, nu mi se pare potrivit. Fed Cup înseamnă să joci acasă, să joci în deplasare, dar subiectul e încă deschis. Probabil voi juca în februarie și voi juca în continuare. După cum toată lumea poate să vadă, programul este foarte încărcat, iar Fed Cup o săptămână mi se pare mult. O să o iau pas cu pas și cu drag o să joc și dacă o să fiu aptă și potrivită pentru echipă. Contează mult și ce faci la turneele anterioare, cum e starea de spirit, fiindcă Fed Cup-ul e o chestie de echipă, nu una individuală”, a spus ea pentru sursa citată.
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
20/05/2022 LA 08:13
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
19/05/2022 LA 18:22