Simona a intrat în Top 10 pe 27 ianuarie 2014 și de atunci a rămas în elită, fiind considerată jucătoarea cea mai constantă din circuit. Campioana noastră a cucerit în cariera ei două titluri de Grand Slam, la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019, însa a avut și alte șanse de a-și trece în palmares și alte titluri majore. Campioana noastră a dezvăluit că de 11 ani evoluează cu orteză (dispozitiv ortopedic ce are rolul de a ușura, stabiliza sau corecta articulațiile, mușchii sau oasele) din cauza durerilor la tendon.
Simona Halep a scris istorie în tenisul mondial feminin, însă a avut parte și de momente mai puțin plăcute. Campioana noastră a avut probleme cu tendonul ahilian în mai multe rânduri, iar acum, după 22 de trofee cucerite, a dezvăluit ce dificultăți a întâmpinat de-a lungul timpului.

Simona Halep a plătit scump prețul performanței

Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
ACUM 15 ORE
"Acum vreo 10-11 ani eram în străinătate și m-a luat durerea de tendon. Atunci doctorul de la turneu mi-a recomandat să fac un test. Am făcut și de atunci am avut parte de orteză. Am folosit zi de zi. Atunci când merg am renunțat la ele pentru că vreau să se așeze tălpile și să mă simt și eu un pic mai comod, dar atunci când fac efort le folosesc în permanență. Mi-au echlibrat tot corpul. Înainte eram cu 1-1.5% diferență, atunci când călcam de pe un picior pe celălalt, iar acum sunt la 0.1-0.2%. Am progresat foarte mult în anii aceștia", a declarat Simona Halep într-un interviu acordat Asociației de Podiatrie.
O singură dată a intrat pe teren Simona fără a purta ortezele pentru tălpile picioarelor: "Am jucat, dar pentru că le-am uitat. Nu a fost voia mea. Le-am uitat la hotel și a trebuit să joc o oră fără. Am avut dureri mari în talpă și am făcut febră musculară la mușchii din talpă", a dezvăluit a doua jucătoare a lumii.
Tenis
Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasamentul WTA. Previziunea americanilor înainte de 2023
ACUM 21 ORE
Tenis
Simona Halep, final de carieră? Ce suspendare spun spaniolii că ar urma să primească românca
IERI LA 10:37