Simona Halep a dezvăluit în premieră cum a fost înjosită în trecut de Federația Română de Tenis la Centrul Național. Marea noastră campioană a mărturisit că, în 2011, a primit interdicția de a se mai antrena la Centrul Național de Tenis. Simona spune că FRT a luat această decizie din cauza faptului că nu a putut juca în Fed Cup în acel an din cauza unei accidentări.
"Am avut și momente mai puțin bune cu Federația și o să menționez pentru prima dată în viața mea. În 2011, când am jucat turul 3 pentru prima dată în viața mea la un Grand Slam, la Australian Open, trebuia să vin în februarie să joc în Fed Cup. Am făcut ruptură la abdomen și am anunțat dinainte că nu o să pot să particip și mi s-a comunicat că nu mai am voie să mă antrenez la Centrul Național de Tenis.

Simona Halep a povestit cum a fost umilită de Federația Română de Tenis

Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
ACUM 9 ORE
Au fost momente foarte grele pe care le-am ținut în mine, nu am vrut să vorbesc despre asta, dar a venit momentul să le spun pentru că m-au afectat. Eu nu am cerut nimic niciodată de la Federație pentru că am avut susținere. Mi-a plăcut să joc Fed Cup, mi-am dat sufletul și mi-am dorit să câștigăm Cupa. Eu sunt împăcată că de fiecare dată am dat tot ce am putut”, a spus Simona Halep într-o discuție cu Andi Moisescu pe YouTube.
Simona Halep spune că a fost înjosită în România, deși a făcut sacrificii enorme pentru echipa națională: "Mulțumesc lui Dumnezeu, am avut susținere totală din partea familiei! Dar de la Federația Română de Tenis nu am luat niciun ban, nici că am jucat Fed Cup. Pentru că educația mea și spiritul meu de sportiv a fost ca trebuie să joc pentru România fără nimic. Eu îmi doream să fiu acolo și am jucat cu tot sufletul, de fiecare dată. Am jucat și cu gleznă ruptă, și cu spate blocat și cu multe chestii! Dar am fost și criticată pentru că nu m-am dus în anumite meciuri", a mai spus ea.
În 2011, Federația Română de Tenis era condusă de Ruxandra Dragomir. În prezent, FRT este sub conducerea lui Ion Țiriac.În februarie 2011, Simona Halep ocupă locul 61 în clasamentul WTA. În orice caz, finanțarea Federației de Tenis este în continuare inexistentă, iar condițiile pe care oficialii le pot asigura pentru juniori sunt infime. Simona Halep a disputat 25 de meciuri la simplu în întreaga carieră pentru naționala de Fed Cup (20 de victorii și 5 înfrângeri) și 7 partide la dublu (2 victorii și 5 înfrângeri).
Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
ACUM 13 ORE
Roland Garros
Simona Halep la Roland Garros 2022: "E o nebunie ce a putut să facă Serena cu Patrick alături"
ACUM 17 ORE