Simona Halep s-a calificat pentru a 3-a oară în carieră în finala turneului de la Roma, unde va lupta pentru trofeu contra Karolinei Pliskova. Aceasta va fi cea de-a 13 întâlnire directă între cele 2 sportive. Simona conduce cu 7-5 în confruntările directe, dar jucătoarea din Cehia a câștigat 3 din ultimele 4 meciuri, astfel că are un ascendent moral față de sportiv noastră.
Într-un interviu acordat pentru Digi Sport, Simona s-a declarat încrezătoare înaintea finalei de astăzi, dar a recunoscut că meciurile contra Pliskovei sunt mereu foarte dificele, în special datorită serviciului foarte puternic al cehoaicei: "Mereu e un meci greu cu Pliskova, e foarte greu să returnezi serviciul ei. Știu cum să joc contra ei, sper să fac un meci bun și să câștig, pentru că îmi doresc trofeul foarte mult.
Contează că sunt bine, sunt în formă și mă simt bine fizic. Va fi un meci extraordinar de greu. Mă concentrez mai mult pe mine și sper să joc un meci frumos.
Roland Garros
Wilander & Henman, impresionați de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros! Ce au remarcat
ACUM 6 ORE
A fost bine că m-am odihnit după Praga, am venit foarte fresh aici. Faptul că am condus în toate meciurile îmi dă încredere. Sunt bine, sunt încrezătoare."

Halep conduce în meciurile directe cu Pliskova

Cele 2 jucătoare se cunosc foarte bine, aceasta fiind a 13 întâlnire directă. În precedentele 12 întâlniri, Simona s-a impus de 7 ori, iar Pliskova de 5 ori. Ultima întâlnire între cele 2 a avut loc anul trecut, la Turneul Campioanelor din Singapore, Pliskova câștigând atunci, scor 6-0/2-6/6-4.
Pe zgură, Halep și Pliskova s-au întâlnit numai de 2 ori, iar victoriile au fost împărțite. Simona a câștigat în 3 seturi în semifinalele de la Rolland Garos în 2017, iar Pliskova s-a impus un an mai târziu în sferturile de finală ale turneului de la Madrid.
Meciul de astăzi va fi a 2-a finală care va avea loc între cele 2 sportive, care au mai luptat pentru un trofeu în 2015, la Dubai, la chiar prima lor confruntare, victoria revenindu-i atunci Simonei, scor 6-4/7-6 (4).
Pliskova va încerca să își apere trofeul cucerit anul trecut, când a învins-o pe J.Konta, în timp ce Halep se va lupta pentru a 3-a oară să cucerească titlul la Roma, ea pierzând până acum 2 finale (2017 și 2018), ambele în fața Elinei Svitolina.
Marea finală de la Foro Italico va avea loc pe arena centrală, în fața a 1000 de spectatori, și va începe la ora 15:30.
Roland Garros
Halep, consolată de colegele din circuit după eliminarea de la Roland Garros! Mesajele primite
ACUM 9 ORE
Roland Garros
Halep, reacție de mare campioană, după eșecul de la Roland Garros! Mesajul postat în miez de noapte
ACUM 13 ORE