Simona Halep a participat la doar 3 turnee în acest sezon competițional și are emoții în privința prezenței pe teren la debutul sezonului de zgură. Numărul 3 mondial nu a fost pe teren la Doha și Dubai. Mai mult, la turneul de la Miami s-a retras din cauza accidentării la umăr. După a cest forfait din Florida, Simona Halep a renunțat la prezența la Cluj pentru meciul de Fed Cup cu Italia. Toate aceste retrageri ar putea să-i aducă o amendă.
Reglamentul este foare clar în acest sens:"O jucătoare se poate retrage din proba de simplu a unui turneu fără a primi amendă pentru retragere târzie, cu condiția ca WTA să fie anunțată înainte de începerea primului meci al jucătoarei de pe tabloul principal. O sportivă are dreptul la două astfel de retrageri scuzabile într-un sezon competițional".
Amenzile pentru retrageri repetate pot ajunge la 20 de mii de dolari.
Roland Garros
Mouratoglou a dezvăluit ce rol are în echipa Simonei Halep, înainte de RG: "Nu sunt Dumnezeu!"
ACUM 14 MINUTE
  • retragere turneu WTA 250 - 5.000 de dolari
  • retragere turneu WTA 500 - 7.500 de dolari
  • retragere turneu WTA 1000 Non-Mandatory - 10.000 de dolari
  • retragere turneu WTA 1000 Mandatory - 20.000 de dolari

Ce spune Simona Halep despre amenințarea cu amendă după retragerile din circuit

"Exclus! Dacă se analizează de câte ori m-am retras eu, o să se vadă că nu m-am retras de prea multe ori!", a spus Simona Halep, potrivit SpotMedia.ro. A treia jucătoare a lumii ar urma să revină pe teren la Stuttgart, pe 19 aprilie. Campioana noastră este acum la București alături de antrenorul ei, Darren Cahill. Cei doi pregătesc cu minuțiozitate turneele prevăzute în sezonul de zgură.
Fără doar și poate, în următoarele două luni, ținta principală este pregătirea pentru un parcurs cât mai bun la Roland Garros. Simona Halep, actualmente a treia jucătoare a lumii, a cucerit primul ei titlu de Grand Slam la Roland Garros în 2018, după o finală de vis disputată în compania americancei Sloane Stephens. Anterior, sportiva noastră mai disputase alte două finale, în 2014, meci pierdut în fața Mariei Sharapova, și în 2017, finală pierdută în fața Jelenei Ostapenko.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 33 MINUTE
Tenis
Mouratoglou vine în România! Evenimentul spectaculos la care va lua parte alături de Simona Halep
ACUM 2 ORE