Marea noastră campioană a avut de înfruntat de-a lungul carierei ei o mulțime de înfrângeri dureroase, însă nimic nu se compară cu finala pierdură la Roland Garros 2017, în fața Jelenei Ostapenko. Atunci, Simona Halep a condus cu un set și un break, însă letona a revenit în mod spectaculos pentru a cuceri primul și singurul ei titlu de Grand Slam din carieră. Pentru Simona, aceea era a doua finală disputată la Paris, după cea din 2014, cu Maria Sharapova.
Tenismena noastră a dezvăluit că a fost extrem de afectată după înfrângerea suferită în finala Roland Garros din 2017: “Am avut și eu momente de cădere, iar cel mai greu moment din viața mea a fost în 2017, când am pierdut finala de la Roland Garros cu Jelena Ostapenko. Trebuie să recunosc că trei luni am fost în depresie. Mă trezeam noaptea plângând, dar n-am lipsit nicio zi de la antrenament. A fost cel mai mare eșec din cariera mea. Bine, finală de Grand Slam nu e eșec, dar faptul că am condus meciul și n-am reușit să-l inchei, a fost un eșec pentru mine. Darren mi-a spus că nu mulți sportivi reacționează așa la un eșec atât de mare. El mi-a zis că am puterea să merg mai departe și atunci am crezut și mai mult în mine” - Simona Halep, pentru treizecizero.ro
În ultimul act al Grand Slam-ului de la Paris din urmă cu trei ani, Simona Halep a pierdut surprinzător cu Jelena Ostapenko, în trei seturi. Simona a condus în acea finală cu 6-4, 3-0, dar a pierdut în cele din urmă cu 6-4, 4-6, 3-6. Peste un an, însă, în 2018, Simona avea să se impună la Roland Garros, după o finală cu Sloane Stephens, cucerind primul ei titlu de Grand Slam. Exact la 40 de ani distanță, imnul României a răsunat din nou pe arena Philippe Chatrier, acolo unde Virginia Ruzici a cucerit trofeul în 1978.
Tenis
Simona Halep a anunțat încetarea colaborării cu Virginia Ruzici! Mesajul tenismenei
ACUM 4 ORE

O finală ca în basme, încheiată cu intonarea imnului României

Emoțiile au fost uriașe în finala jucată cu Sloane Stephens. Americanca a condus în ultimul act cu 6-3, 2-0 și părea că niciuna dintre încercările sportivei noastre nu ar putea-o opri din a cuceri marele trofeu. Din acel moment însă, Sloane a mai câștigat doar trei game-uri. Simona a revenit fantastic, și-a învins demonii și a pus piciorul apăsat în teren. Aici puteți citi povestea finalei dintre Simona Halep și Sloane Stephens, de la Roland Garros 2018.
În fața familiei, echipei ei și Nadiei Comăneci, Simona a și-a îndeplinit unul dintre cele mai mari visuri, acela de a cuceri un titlu de Grand Slam, chiar în orașul ei preferat și pe suprafața pe care a fost cea mai eficientă de-a lungul carierei. Pe de altă parte, Simona a oferit în 2018 la Paris o lecție de consecvență și încăpățânare constructivă. Simo cucerea primul ei titlu de Grand Slam după o finală de poveste cu Sloane Stephens, scor 3-6, 6-4, 6-1.
Roland Garros
Mouratoglou a dezvăluit cum se simte Simona Halep, după eliminarea de la Paris! Anunțul făcut
ACUM 5 ORE
Roland Garros
Wilander & Henman, impresionați de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros! Ce au remarcat
IERI LA 13:22