Dubla campioană de Grand Slam, Simona Halep, a acordat de curând un interviu pentru Andi Moisescu, în cadrul podcastului BT Talks, în care-și aduce aminte despre perioada copilăriei, despre idolii pe care i-a admirat pe când era doar un copil talentat. În afara legendarei Justine Henin, Simona a spus că i-a admirat pe Andrei Pavel, Gheorghe Hagi, Rafael Nadal și Cristian Chivu.
Fiind din Constanța, am crescut cu dorința de a-l egala pe Andrei Pavel în orice. El a câștigat Roland Garros la juniori, l-am câștigat și eu. Țin minte că am fost la un moment dat la Roland Garros, la un meci de-al lui, și i-am cerut manșeta. Mi-a dat-o, iar după aceea am ținut-o în termo-bag 6-7 ani, la fiecare meci – Simona Halep, pentru BT Talks
De asemenea, Rafael Nadal este modelul Simonei pentru atitudinea pe care ibericul o are față de joc. Joacă fiecare punct ca și cum ar fi ultimul din viața lui. Doar după 3-4 ani de antrenamente cu Darren, Simona a ajuns să aibă o mentalitate asemănătoare cu a lui Nadal. Vorbind despre "Regele” fotbalului românesc, Simona Halep spune că modelul ei în materie de seriozitate a fost Gheorghe Hagi: "Atunci când intra în teren nu exista nimic altceva. Simțeam asta la el. Avea ceva aparte. Simțeam asta și la Cristian Chivu”.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35

Andrei Pavel, fostul antrenor al Simonei Halep

Cneazul, așa cum i se spune lui Andre Pavel, a fost alături de Simona Halep în perioada în care campioana noastră a trecut pentru prima oară în carieră pe primul loc în clasamentul WTA, în octombrie 2017, la Beijing. Pavel era antrenorul sportivei noastre și în momentul în care Simona Halep s-a impus la Roland Garros, prima ei victorie în turneele de Grand Slam.
https://i.eurosport.com/2020/05/29/2825607.jpg

Simona Halep, despre diferențele de mentalitate din circuit

Cred că ne formăm sentimentul că anumite lucruri nu ni se cuvin pentru că nu ne sunt prezentate atunci când suntem copii. Am crescut cu o mentalitate în care eram mică, nu o să reușesc să fiu sus în clasament. (…) Până nu de mult, în 2017, mi se spunea că <<N-ai mental de campion de Grand Slam!>>. În America, la 5 ani te pun pe terenul central la US OPEN și îți spun: Uite aici vei juca peste 20 de ani – Simona Halep, pentur BT Talks
https://i.eurosport.com/2020/05/29/2825297.jpg
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
20/05/2022 LA 08:13
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
19/05/2022 LA 18:22