După despărțirea de Adrian Marcu și Daniel Dobre, Simona Halep și-a găsit antrenor. Românca de pe locul 23 WTA va miza pe fostul antrenor al Igăi Swiatek, Piotr Sierzputowski, în vârstă de 29 de ani, cel care va avea misiunea de o readuce pe Simo în Top 10 WTA.
Potrivit presei din Polonia, Sierzputowski a fost angajat în probe și o va însoți pe româncă la următoarele două turnee, Dubai (14-19 februarie) și Doha (20-26 februarie), iar dacă totul va merge bine între cei doi, sportiva ar putea alege să-i ofere un contract cu normă întreagă.
Roland Garros
Ora de start a meciului Simona Halep - Qinwen Zheng în turul 2 la Roland Garros 2022
ACUM 2 ORE

Piotr Sierzputowski, recomandarea lui Mouratoglou pentru Simona Halep

Potrivit Fanatik, Piotr Sierzputowski a fost contactat de managerul Simonei Halep, Virginia Ruzici, care a luat legătura cu antrenorul prin intermediul lui Patrick Mouratoglou. Tehnicianul de 29 de ani e liber de contract de la sfârșitul anului 2021, atunci când Iga Swiatek a ales să schimbe echipa tehnică.
Se pare că antrenorul Serenei Williams a fost cel care i l-a recomandat Virginiei Ruzici pe Piotr Sierzputowski, pentru a o antrena pe Simona Halep. Piotr Sierzputowski a început să o antreneze pe Iga Swiatek încă de când sportiva juca la juniori, în 2016. Iga a cucerit titlul la Wimbledon în 2018, la juniori, iar în 2020 a cucerit Roland Garros la senioare. 2020 rămâne însă anul de referință pentru tehnician, care a fost atunci desemnat "antrenorul anului", depășind mulți alți antrenori cu experiență și rezultate excepționale în circuit.
Roland Garros
Halep a trăit periculos meciul din turul 1 de la Roland Garros! "Schunk putea câștiga în 2 seturi!"
ACUM 3 ORE
Roland Garros
EXCLUSIV | Simona Halep, uimită de Schunk la Roland Garros! "Era tot timpul acolo unde loveam!"
ACUM 17 ORE