Anul 2020 a fost unul pe plus pentru campioana noastră. Chiar dacă nu a reușit să câștige vreun Grand Slam, Simo a rămas la cel mai înalt nivel, impunându-se la Dubai, Praga și Roma.
Viața unui tenismen e extrem de complicată și e foarte greu să te menții în vârf, astfel că Halep se află printre primele 10 din lume de aproape 8 ani e o performanță incredibilă. Mai ales în condițiile în care problemele fizice au sâcâit-o mereu. Numărul doi mondial a dezvăluit că a avut probleme cu coloana din adolescență, iar acum trebuie să gestioneze 4 hernii de disc, care, uneori, îi dau dureri puternice, mai ales în timpul meciurilor.
"Cel mai greu moment din cariera mea a fost când a trebuit să abandonez un meci din cauza durerilor. Se întâmplă să intri pe teren cu dureri, pe o scară de la 1 la 10, de 2, iar după câteva minute să ajungi la 8. Nu poți să mai controlezi nimic, e cumplit și frustrant.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
E un sport solicitant tenisul, rotațiile pe care noi le avem în tenis sunt foarte riscante pentru coloană. La 17 ani, am avut prima problemă la spate. Mi-au spus că sunt cea mai tânără pacientă cu hernie de disc. Am în jur de patru hernii, nu sunt ușor de gestionat. Permanent am o durere, e greu", a spus Simona Halep la ProTV.

Marian Lupu, noul preparator fizic pentru Simona Halep

Simona Halep și-a întărit stafful cu Marian Lupu, un preparator fizic cu un CV deosebit. El a activat mai mulți ani la echipele naționale ale României, pentru ca în sezonul 2018-2019 să i se alăture lotului FCSB-ului. Echipa a avut mari probleme cu accidentările în acea stagiune, iar conducerea l-a scos pe Lupu "țap ispășitor".
Dezamăgit de incompetența celor de la echipa din Berceni, Lupu a plecat și a decis că nu va mai lucra în fotbal. Acum, specialistul de 49 de ani vrea să o ajute pe Simona Halep să aibă un sezon 2021 cât mai bun și i-a întocmit deja programul pe care trebuie să îl urmeze în luna următoare.
Halep are ca țintă pentru începutul de an Australian Open, turneu transmis în direct de Eurosport și unde marea noastră campioană a jucat o finală (pierdută, dramatic, cu Wozniacki, în 2018).
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02