După semifinala de la Dubai, sportiva noastră spera să poată stopa alunecarea pe tobogan din ierarhia WTA, acolo unde a ajuns pe locul 27. În curând Simo nu va mai fi cap de serie, iar perspectivele avansării în turnee scad.
Halep a părut luni afectată de ceea ce s-a întâmplat în ultimul set cu Ostapenko, la Dubai, unde a cedat cu 0-6, și nu a reușit niciun moment să țină pasul cu Carolne Garcia. Vorbim de o premieră negativă în ultimii 4 pentru sportiva noastră: tocmai în septembrie 2018 a pierdut un meci în primul tur al unui turneu. Atunci, Simo a fost nevoită să se retragă de la Beijing, după ce a cedat primul set cu 6-1 în disputa cu Ons Jabeur.
Specialiștii au făcut o radiografie a jocului Simonei Halep, iar premisele nu sunt extrem de favorabile. Cel mai probabil, sportiva din Constanța are nevoi de un antrenor care să o ghideze, singură nefiind capabilă să interpreteze meciurile cum trebuie și să ia deciziile corecte.
Roland Garros
Simona Halep, pregătiri intense pentru Roland Garros! Când are programat primul antrenament la Paris
ACUM 10 ORE
"Halep și-a încheiat aventura din Dubai cu un meci slab împotriva lui Ostapenko, iar meciul de la Doha, cu Garcia, nu a fost cu mult mai bun. Franțuzoaica a fost chiar într-o formă foarte slabă, în ultima perioadă, dar a învins-o cu ușurință pe Halep, care continuă să se zbată fără antrenor. Nu există prea multe ajustări făcute de Halep în meciuri și uneori arată pierdută pe teren. Este greu de spus dacă Halep arată așa pentru că nu are un antrenor sau dacă este pur și simplu într-o formă proastă. Românca nu a servit bine comitând 5 duble greșeli și s-a chinuit la al 2-lea serviciu", notează tennisupodate.com.
CITEȘTE ȘI:
CONCLUZIA L'EQUIPE DUPĂ HALEP - GARCIA: "A SURCLASAT-O!"

Simona Halep, extrem de motivată, după eșecul de la Doha

O mare luptătoare, campioana noastră mai mult ca sigur că nu se va da bătută și va găsi calea spre a-și îmbunătăți jocul. Cert e că Simo a postat azi un mesaj îmbucurător pentru fanii ei, semn că e decisă să facă tot ce depinde de ea pentru a reveni în top.
"Nu uita, pierzi doar când încetezi să încerci", a fost mesajul Simonei pe Instagram.
Pentru Simona Halep urmează o pauză de aproape 3 săptămâni până la revenirea în circuitul feminin de tenis. Românca, fost lider mondial în clasamentul WTA, va juca la Indian Wells, turneu pe care l-a câștigat în 2015. Competiția din Statele Unite ale Americii, care face parte din categoria turneelor de 1000 de puncte, se va disputa în perioada 9-20 martie.
După Indian Wells, dacă totul merge conform planului, Simona Halep va face deplasarea la turneul de la Miami, care debutează pe data de 23 martie și se încheie pe 3 aprilie. Aceste două turnee sunt ultimele din sezonul de hard înainte ca sportiva noastră să treacă la competițiile desfășurate pe suprafața preferată de joc, zgura.
Roland Garros
Simona Halep a vorbit despre retragerea din tenis, înainte de Roland Garros! Când va pune stop
ACUM 11 ORE
Roland Garros
Ilie Năstase a comentat colaborarea Halep–Mouratoglou înainte de Roland Garros: "Toate vor s-o bată"
ACUM 13 ORE