Campioana noastră a aruncat o privire de ansamblu asupra parcursului său impresionant din tenis, într-un interviu oferit recent pentru behindtheracquet.com.
Halep a mărturisit că finala Roland Garros din 2014 - prima finală de Grand Slam din carieră - a avut un impact uriaș asupra ei. Sportiva noastră a fost învinsă atunci de Maria Sharapova, scor 4-6, 7-6, 4-6.
Faptul că niciun sportiv din România nu mai bifase o asemenea performanță de peste 30 de ani i-a dat aripi și a ajutat-o să continue pe drumul către succes.
Roland Garros
Gestul Irinei Begu de la Roland Garros ar putea duce la modificarea regulamentului! Anunțul presei
ACUM 19 MINUTE

Simona Halep, despre momentul care i-a schimbat viața

Susținerea uriașă din partea publicului din România a împins-o de la spate și a făcut-o să creadă că, într-o bună zi, va câștiga un titlu de Grand Slam:
"În 2014, tenisul mi-a schimbat viaţa! Am jucat prima mea finală de Grand Slam la Roland Garros. Nimeni nu mai reuşise asta din 1978, în România.
Emoţiile au explodat şi toată lumea avea mari speranţe pentru viitorul meu. Lumea a început să creadă că pot câştiga un Grand Slam. Am devenit extrem de populară peste noapte. Lumea mă recunoştea pe străzi şi oamenii îmi cereau autografe.
A fost o mare schimbare şi a fost greu de ţinut sub control, dar am învăţat multe lucruri în acest timp. Am pierdut şi multă energie.", a declarat Simona Halep, pentru behindtheracquet.com.

Simona Halep: "Niciodată nu mi-a fost frică de eșec!"

Simona Halep a recunoscut că nu se teme de eșec și că în fiecare zi încearcă să dea tot ce are mai bun pentru a se menține în top. În același timp, jucătoarea din Constanța consideră că acum face față mult mai bine presiunii.
Deși s-a împrietenit de mulți ani cu succesul, Simona a rămas cu picioarele pe pământ și și-a păstrat o relație excelentă cu fanii:
"Nu voiam să îmi pierd concentrarea legată de carieră. Am încercat să găsesc un echilibru. Am fost deschisă şi generoasă cu fanii, dar am rămas şi concentrată pe munca de care aveam nevoie ca să am rezultate pe teren.
La început a trebuit să arăt lumii că pot câştiga în continuare. Acest sentiment m-a motivat să îmi îmbunătățesc jocul în fiecare zi. În ultimii ani am reuşit să rezist mai bine presiunii pozitive și negative. Vreau să câştig meciuri şi turnee, dar am învăţat că nu succesul trebuie pus pe primul loc.
Cel mai important lucru este munca grea. Dacă dai 100%, nu vei avea motive de regret. Niciodată nu mi-a fost frică de eşec. Dacă nu ai succes, înseamnă că nu eşti îndeajuns de bun şi trebuie să munceşti şi mai mult.", a mai spus campioana noastră.
Până acum, Simona Halep a cucerit două titluri de Grand Slam: Roland Garros, în 2018, și Wimbledon, în 2019. Ea a mai ajuns în finală și la Australian Open, în urmă cu 2 ani, în timp ce la US Open a ajuns cel mai mult până în sferturi.
Roland-Garros
Belinda Bencic - Leylah Fernandez - Roland-Garros
ACUM 20 MINUTE
Roland Garros
A venit "nota de plată"! Irina Begu a aflat amenda primită la Roland Garros, după incidentul de joi
ACUM 25 MINUTE