Speranţele României pentru confruntarea cu Italia se leagă de prezenţa Simonei Halep, sportivă care teoretic ar trebui să aducă două puncte fără mari probleme. Halep îşi creionase iniţial alt program, însă în momentul în care prietena sa, Monica Niculescu, a fost numită căpitan nejucător, sportiva din Constanţa nu a stat pe gânduri, după cum a dezvăluit sportiva din Slatina.

Simona Halep a promis că vine la meciul de Fed Cup, dar nu se ştie sigur dacă va putea

Totuşi, în acest moment nu ştim 100% sigur dacă putem conta pe cea mai bună rachetă a României, în contextul în care aceasta s-a accidentat la Miami, unde a trebuit să abandoneze. Halep s-a întors în România şi pregăteşte sezonul de zgură, marele său obiectiv înainte de Wimbledon şi Jocurile Olimpice fiind reprezentat de Roland Garros (unde are 3 finale disputate, una câştigată).
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
ACUM 18 ORE
"Ştiam că anunţase că nu va juca, dar am vorbit cu ea şi i-am spus, "uite, voi fi noul căpitan", iar ei i-a plăcut ideea. Dacă Simona va fi sănătoasă, va veni şi ne va ajuta să câştigăm câteva puncte pentru România. Simona este una dintre jucătoarele care îşi scriu numele în istoria tenisului. Să fiu căpitanul unei astfel de jucătoare e impresionant. Astfel de jucătoare au standarde înalte, aşa că trebuie să dau totul. Dacă va veni, va fi bine, dar vreau să îi mulţumesc. Sper că pe 17 aprilie vom râde şi vom fi o echipă fericită", a declarat Niculescu pentru site-ul competiției Billie Jean King Cup.

Fed Cup | Niculescu, despre atu-urile sale

Întrebată de atu-urile pe care le are pentru noul rol, Monica Niculescu a vorbit despre relaţiile excelente pe care le are cu fetele din echipa de Fed Cup. Presiunea nu va fi atât de mare, în contextul în care sportiva din Slatina e extrem de apropiată de jucătoare şi ştie cum să le facă să simtă în elementul lor, în ciuda mizei partidei.
În plus, Monica nu e la prima experienţă de acest gen. În urmă cu 4 ani, când Ilie Năstase a fost suspendat după ce s-a comportat lipsit de fair-play în timpul partidei Sorana Cîrstea - Johanna Konta (din cadrul Fed Cup), Niculescu a luat rolul fostului mare jucător.
"Pot aduce multă distracţie, deoarece îmi place să râd, îmi place să fac glume, dar pot ajuta din punct de vedere profesional, deoarece văd foarte bine jocul. Cunosc toate fetele şi suntem prietene bune. Suntem mereu la turnee şi le văd jucând. Dacă vă amintiţi în 2017, la Constanţa, când a trebuit să stau pe bancă, am schimbat lucrurile un pic. A fost o experienţă foarte intensă. Cred că am învăţat multe şi cred că le pot ajuta pe fete!", a concluzionat Monica Niculescu.
De-a lungul timpului, România și Italia s-au duelat de trei ori, scorul fiind 2-1 pentru peninsulare.
  • 1975: Italia - România 2-1 (turul II, Grupa Mondială)
  • 1978: România - Italia 2-1 (turul I, Grupa Mondială)
  • 1997: Italia - România 2-1 (turul I, Grupa I a zonei Europa/Africa).
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
ACUM 20 ORE
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
IERI LA 17:02