Campioana noastră, nominalizată la titlul de cea mai bună tenismenă a anului, este unul dintre numele mari din sportul internaţional care a ales să folosească reţelele de socializare pentru a-i sfătui pe oameni să rămână la domiciliu, să respecte indicaţiile autorităţilor şi să contribuie, fiecare cum poate, la combaterea acestui virus. În plus, Simo a donat o sumă de bani autorităţior medicale din Bucureşti şi Constanţa pentru achiziţionarea echipamentelor necesare.
Aceste demersuri sunt insuficiente pentru Barbara Rittner, fosta jucătoare din Germania, care acum conduce echipa de Fed Cup a nemților, fiind dezamăgită de pasivitatea unor sportive de top în proiectul de susținere al jucătoarelor mai slab clasate.

Rittner vrea ca Halep și Barty să ia atitudine

US Open
Emma Răducanu le-a transmis românilor, prin bunica sa, un mesaj impresionant
15/09/2021 LA 12:43
Odată cu pandemia, jucătoarele din afara top 50 WTA au mari probleme financiare. Nu mai pot participa la concursuri și nu au acces la premii, astfel că supraviețuirea multor sportive la un nivel decent e pusă sub semnul întrebării. Rittner crede că Halep sau Barty, primele două din lume, ar trebui să fie mult mai active în a promova proiectele de susținere pentru colegele din circuit.
"În circuitul feminin avem puține personalități care se împlică. Mă refer în special la Simona Halep și Ashleigh Barty, care sunt absente de la dezbateri, iar asta nu este eficient. Trebuie să înțeleagă ceva: au o responsabilitate față de circuit! De asemenea, Angelique Kerber ar trebui să se facă auzită", a spus Barbara Rittner, conform spotmedia.ro, în presa din Germania.
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12
US Open
"Le-am zis de atunci <Tăceți naibii din gură>!". Navratilova îi ia apărarea Emmei Răducanu
13/09/2021 LA 08:28