Dublă campioană de Grand Slam, Simona Halep își petrece ultima zi de carantină la Adelaide în compania bunei ei prietene, Irina Begu. Marea noastră campioană va ieși mâine din carantină și va disputa primul ei meci din 2021 în compania liderului mondial din WTA, Ashleigh Barty, în direct pe Eurosport 1. Partida va începe în jurul orei 11:00, după super-încleștarea de la masculin, dintre Nadal și Thiem. Simona a acordat un interviu amplu pentru WTA înainte de primul meci din noul an și a dezvăluit că marele ei obiectiv pentru acest sezon este obținerea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
"Principalul obiectiv este o medalie la Jocurile Olimpice, să merg acolo şi să pot concura la cel mai înalt nivel, dar fiecare turneu este un obiectiv pentru mine în acest an. Întotdeauna am spus că fiecare turneu este important pentru mine şi nu tratez unele turnee ca fiind mai importante ca altele. Când merg la un turneu vreau să dau sută la sută. Dar nu ştii niciodată ce se va întâmpla săptămâna viitoare, aşa că mă concentrez să fiu sută la sută în acea săptămână. Am învăţat anul trecut că trebuie să trăieşti în fiecare zi în parte", a spus Simon Halep pentru WTA.

Simona Halep, un munte de răbdare și constanță

Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
"Am aproape 30 de ani, am petrecut şase-şapte ani în top şi pot spune că mă descurc cu presiunea şi să fiu într-un mod relaxat vine ca un bonus. Momentele grele prin care am trecut m-au învăţat că fiecare este important şi chiar dacă se întâmplă ceva rău, să pierzi un meci uşor sau o finală de Grand Slam, de pildă, dacă scuturi capul şi te trezeşti ziua următoare şi o iei de la capăt cu munca, există şansa să fii mai bun", a mai spus Simo, dublă campioană de Grand Slam.
https://i.eurosport.com/2021/01/14/2971172.jpg
Simona a oferit informaţii despre perioada sa de pregătire: "Am avut acelaşi program ca şi în anii trecuţi. Am avut o pauză lungă după Paris (Roland Garros, n. red.), în octombrie, iar apoi când am vrut să încep pregătirea în noiembrie am făcut Covid-19. A trebuit să stau acasă mai mult timp. Nu mi-a fost rău, am avut simptome uşoare, doar la început. Deci la mijlocul lunii noiembrie am început antrenamentele. Am avut cam opt săptămâni de pregătire, ceea ce e mai mult decât de obicei, dar nu am simţit că a fost lungă. Ce a fost ciudat a fost să fiu acasă în primele două săptămâni din ianuarie. Timp de 15 ani nu am mai stat acasă în ianuarie. Am văzut un pic de zăpadă, am petrecut Crăciunul şi Anul Nou cu familia şi după aceea am fost la Constanţa să stau câteva zile cu familia. A fost bine".

Simona Halep, pregătită pentru primul meci din 2021, în direct pe Eurosport

Sportiva noastră s-a declarat odihnită şi "proaspătă" după pauza pe care a luat-o, atât din punct de vedere fizic, dar şi mental: "Nu mă aştept să fiu la nivel maxim, pentru că nu am jucat multe turnee anul trecut, iar acum suntem înaintea unui Grand Slam. Aşa că nu sunt sigură cum va fi, sunt pregătită să încep un nou an", a adăugat românca.
Marea noastră campioană s-a arătat nerăbdătoare pentru primul său meci în Australia: "Ash (Barty) vine vineri şi vom juca un meci. Abia aştept, pentru că înseamnă că voi ieşi din carantină. De două săptâmâni nu m-am văzut decât cu echipa mea. Mă aştept să fie un pic ciudat săptămâna următoare, pentru că vom fi ocupaţi şi vom reveni la viaţa normală. Să ai un meci oficial după ce te-ai antrenat doar cu o adversară (Irina Begu în cazul său, n. red.) timp de două săptămâni va fi interesant pentru toată lumea. Însă mă aştept să fie bine, pentru că vom fi liberi să facem orice. Putem merge la restaurant, fapt care mi-a lipsit, la cumpărături. Mă ard mâinile şi picioarele deja (râde, n. red.). Mă aştept să fie o perioadă bună. Nu ştii niciodată care vor fi rezultatele, dar măcar ne vom simţi bine".
https://i.eurosport.com/2021/01/27/2979648.jpg
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02