Simona Halep, ocupanta locului 2 mondial WTA în prezent, dublă campioană de Grand Slam, a fost desemnată jucătoarea lunii august de către Asociația feminină de Tenis. Campioana noastră a câștigat sondajul făcut de WTA pentru jucătoarea lunii trecute în circuitul mondial, în urma voturilor exprimate pe site-ul forului oficial al tenisului feminin de către fanii sportului alb.
Cea mai bună tenismenă a României a câștigat în luna august turneul WTA de la Praga, primul turneu oficial de la revenirea de după pandemia de coronavirus. Celelalte două jucătoare nominalizate pentru acest titlu au fost Fiona Ferro, tenismenă din Franța, care a triumfat la Palermo, şi Victoria Azarenka, învingătoare la Western & Southern Open, la Cincinnati, însă după o finală care nu s-a mai disputat, având în vedere că Naomi Osaka nu s-a mai prezentat, din motive medicale.

Ce urmează pentru Simona Halep în circuitul feminin de tenis

Roland Garros
Wilander & Henman, impresionați de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros! Ce au remarcat
ACUM 9 ORE
Simona Halep a revenit cu succes în circuitul feminin de tenis și a cucerit trofeul de la Praga, iar acum se odihnește și se pregătește pentru următoarele provocări pe zgura de la Roma și Paris. Simona a hotărât să nu facă deplasarea la US Open și să se confrunte cu tranziția de suprafețe. De altfel, ea urmărește să aibă cât mai multe meciuri în picioare la turneul de Grand Slam de la Roland Garros. Pentru asta, Simona s-a înscris și în proba de dublu a turneului de la Roma.
Campioana noastră va face echipă la turneul din capitala Italiei cu Monica Niculescu. Competiția de categorie Premier 5 de pe zgura de la Foro Italico va avea loc între 12 și 21 septembrie. Cea care se va impune la final va primi 900 de puncte în clasamentul mondial.
Roland Garros
Halep, consolată de colegele din circuit după eliminarea de la Roland Garros! Mesajele primite
ACUM 11 ORE
Roland Garros
Halep, reacție de mare campioană, după eșecul de la Roland Garros! Mesajul postat în miez de noapte
ACUM 16 ORE