În recuperare după accidentarea suferită la Indian Wells, Simona Halep pregătește sezonul de zgură. Pe suprafața roșie se simte cel mai bine și, judecând după cum a arătat în primele luni ale lui 2022, așteptările sunt mari pentru Roland Garros. La Paris, campioana noastră e văzută a doua favorită, de către specialiști, după Iga Swiatek.
Lucru absolut normal, în contextul în care Halep a jucat 3 finale pe zgura pariziană, una dintre ele câștigate. Dar, până la succesul cu Sloane Stephens, din 2018, Simona a pierdut 3 finale de Grand Slam, două chiar la Roland Garros. Dacă în 2014 pleca din postura de outsideră cu Sharapova, în 2017 românca a fost mare favorită în duelul cu Ostapenko.
Și, timp de un set și jumătate, Halep a respectat calculele hârtiei, conducând cu 6-4, 3-0. Din acel moment, ceva s-a schimbat în jocul letonei, care a atacat orice punct, jucând la linie. Riscurile asumate și-au găsit în cele din urmă recompensa, Jelena întorcând incredibil meciul și impunându-se cu 4-6, 6-4, 6-3.
Roland Garros
Daniil Medvedev "râde" de organizatorii de la Wimbledon: "E grozav, voi fi numărul 1 în lume!"
ACUM O ORĂ
CITEȘTE ȘI:
MESAJUL LUI DARREN CAHILL PENTRU SIMONA HALEP, DESPRE COLABORAREA CU MOURATOGLOU. DEZVĂLUIREA ROMÂNCEI
Halep, amintiri teribile după înfrângerea cu Ostapenko, din finala Roland Garros
La aproape 5 ani distanță, pe Simona Halep încă o doare acea înfrângere, deși între timp și-a trecut în palmares două titluri de Grand Slam. Într-un interviu acordat pentru Top Court, Simo a etichetat acel eșec drept cel mai negru moment din carieră.
"Înainte de a câștiga primul Grand Slam, am pierdut o altă finală la Roland Garros. Conduceam meciul..A fost cel mai deprimant moment din viața mea. Trei luni n-am putut să fiu fericită, nu mă puteam bucura de nimic, uneori mă trezeam plângând în timpul nopții.
Aveam 6-3, 3-0 și am pierdut meciul. Dar am știut că trebuie să continui să muncesc, nu am renunțat la antrenament, a doua zi eram pe teren și mă antrenam din greu.
Apoi, în ianuarie am pierdut o altă finală, dar am fost foarte aproape, am jucat foarte bine și n-a fost vorba despre jocul meu. Adversara a fost un pic mai bună, mai puternică. Am continuat să cred că ziua mea va veni și am continuat să muncesc. După, următorul Grand Slam pe care l-am jucat l-am câștigat", a povestit Simona Halep, pentru Top Court.
Simona se reface după ultima accidentare chiar la Academia lui Mouratoglou din Franța, iar revenirea ei pe teren este preconizată la finalul lunii. Astfel, românca va sări peste turneul de la Stuttgart și va juca primul turneu avându-l pe Mouratoglou în lojă la Madrid (28 aprilie - 7 mai), ea fiind pe lista anunțată de organizatori. Va urma cel mai probabil turneul de la Roma și apoi Roland Garros, care ar trebui să fie marele obiectiv în viitorul apropiat pentru campioaa noastră.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Roland Garros
Ziua în care Steffi Graf a făcut senzație pe zgură la Roland Garros și imediat și înconjurul lumii
ACUM 2 ORE
Roland Garros
Ora de start a meciului Simona Halep - Qinwen Zheng în turul 2 la Roland Garros 2022
ACUM 2 ORE