Simona Halep se îndreaptă către SUA, acolo unde va participa la turneele de la Indian Wells (9-20 martie 2022) și Miami (21 martie-3 aprilie 2022). La aeroport, înainte de plecare, Halep a vorbit despre războiul din Ucraina, dar și despre situația în care se află sportivii ruși.
Jucătorii și jucătoarele de tenis din Rusia, spre deosebire de alți sportivi ruși, vor putea participa în continuare la turnee, dar fără steagul sau numele Rusiei în dreptul numelor lor. Daniil Medvedev sau Karen Khachanov și-au scos steagul Rusiei de pe conturile lor de social media.
"E dramatic. E ceva ce nu mi-am putut imagina vreodată că se va întâmpla. Săracii oameni, cei care sunt în cauză, e foarte greu pentru ei. Eu sper să se termine cât mai repede și să nu fie alte victime.
Tenis
Irina Bara s-a calificat pe tabloul principal la Roland Garros! Victorie mare cu Nao Hibino
ACUM 36 MINUTE
Îmi pare foarte rău pentru ce trăiesc ucrainenii acum. E greu să spui ceva, e greu și să îți imaginezi așa ceva.
Nu cred că trebuie să îi judecăm pe ei (n.r. jucătorii din Rusia), nu cred că au ceva în comun doar pentru că sunt din aceeași țară. E greu să spun eu ceva, probabil o să se decidă mult mai multe lucruri, în perioada următoare. Dar tenismenii ruși nu au nicio vină, așa că mi-e un pic milă de sentimentele pe care ei le trăiesc acum.
Nu e ușor să ți se ia steagul din dreptul numelui, atunci când joci un sport individual și un sport destul de curat", potrivit sport.ro.
Citește și:

SIMONA HALEP, TOTAL IMPRESIONATĂ DE ACADEMIA LUI MOURATOGLOU

Simona Halep a făcut în această săptămână câteva antrenamente în cadrul Academiei de tenis pe care Patrick Mouratoglou o deține. Sportiva noastră s-a declarat total impresionată de modul în care a fost primită acolo și a spus că se simte deja că aparține locului.
"Săptămâna aceasta am intrat pentru prima dată într-o academie. Din fericire, am ajuns la cea mai bună. Toți cei de la Academia Mouratoglou își pun inima și sufletul în asta în fiecare zi! Mulțumesc tuturor pentru că m-au primit într-un mod atât de cald. M-am simțit ca și cum aș fi fost aici dintotdeauna", a scris Simona pe rețele de socializare, alături de poze cu întreaga ei echipă, inclusiv cu managerul Virginia Ruzici.
Simona Halep va reveni în competiții oficiale în următoarele zile. Românca, fost lider mondial în clasamentul WTA, va juca la Indian Wells, turneu pe care l-a câștigat în 2015. Competiția din Statele Unite ale Americii, care face parte din categoria turneelor de 1000 de puncte, se va disputa în perioada 9-20 martie.
După Indian Wells, dacă totul merge conform planului, Simona Halep va face deplasarea la turneul de la Miami, care debutează pe data de 23 martie și se încheie pe 3 aprilie. Aceste două turnee sunt ultimele din sezonul de hard înainte ca sportiva noastră să treacă la competițiile desfășurate pe suprafața preferată de joc, zgura.
Roland Garros
Simona Halep la Roland Garros 2022: "E o nebunie ce a putut să facă Serena cu Patrick alături"
ACUM 4 ORE
Roland Garros
Emma Răducanu a răspuns criticilor înainte de Roland Garros! "Am încredere în deciziile mele"
ACUM 5 ORE