Simona Halep s-a impus în marea finală de la Toronto și a câștigat titlul cu numărul 24 al carierei, al 3-lea în Canada (2016 și 2018 la Montreal), după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia cu scorul de 6-3, 2-6, 6-3, la capătul unui meci epic de două ore și 18 minute de joc. La Toronto, Simona a trecut de Vekic, Zhang, Teichmann, Gauff, Pegula și Haddad Maia, cedând două seturi, în semifinală și finală. Acesta este primul titlu cucerit alături de Patrick Mouratoglou.
Titlurile câștigate de Simona Halep (24): 2022 - Melbourne [250], Toronto; 2020 - Dubai, Praga, Roma; 2019 - Wimbledon; 2018 - Shenzhen, Roland Garros, Montreal; 2017 - Madrid; 2016 - Madrid, București, Montréal; 2015 - Shenzhen, Dubai, Indian Wells; 2014 - Doha, București; 2013 - Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia.
Finalele disputate de Simona Halep (19): 2022 – Toronto; 2021 - Cluj-Napoca; 2019 - Doha, Madrid; 2018 - Australian Open, Roma, Cincinnati; 2017 - Roma, Roland Garros, Cincinnati, Beijing; 2015 - Toronto, Cincinnati; 2014 - Madrid, Roland Garros, Turneul Campioanelor; 2012 - Bruxelles; 2011 - Fes; 2010 - Fes.
Tenis
Simona Halep revine pe teren în 2022! Marele anunț al fostului lider mondial: "E o onoare!"
ACUM 19 ORE
 • 5-3. Haddad Maia își face serviciul și rămâne în meci. Simona va servi pentru a câștiga marele trofeu de la Toronto.
 • 5-2. Simona Halep face un game de serviciu alb și e la doar un game distanță de câștigarea titlului de la Toronto.
 • 4-2. Haddad Maia își face serviciul fără nicio emoție și câștigă primul ei game alb.
 • 4-1. Simona Halep își face serviciul și e la doar două game-uri distanță de al treilea titlu al carierei în Canada.
 • 3-1. Simona Halep obține un nou break după ce Haddad Maia a avut 30-0 pe propriul serviciu.
 • 2-1. După un game de serviciu extrem de disputat, Simona Halep cedează, iar Haddad Maia recuperează break-ul.
 • 2-0. Simona Halep obține primul break în decisiv!
 • 1-0. Simona Halep salvează două mingi de break și începe cu dreptul decisivul.
 • ÎNCEPE SETUL DECISIV.
 • 2-6. Haddad Maia câștigă setul secund după 36 de minute de joc și trimite meciul în decisiv! Beatriz Haddad Maia este jucătoarea cu cele mai multe meciuri de nivel WTA jucate în trei seturi în 2022 (20).
 • 2-5. Simona Halep își face serviciul, iar Haddad Maia va servi în continuare pentru a trimite meciul în decisiv.
 • 1-5. Haddad Maia își face serviciul, iar Simona va servi pentru a rămâne în setul secund.
 • 1-4. Simona Halep e pe tabelă în setul 2, după un start total ratat de manșă secundă.
 • 0-4. Haddad Maia câștigă și acest game și e foarte aproape de a trimite meciul în decisiv.
 • 0-3. Haddad Maia mai obține un break și ia avans în setul secund.
 • 0-2. Haddad Maia salvează o minge de break și consolidează avantajul obținut anterior. Până acum, desfășurarea setului 1 se repetă.
 • 0-1. Haddad Maia obține primul break în setul secund.
 • ÎNCEPE SETUL SECUND.
Ultimele 20 de finale la turneul de 1000 de puncte din Canada au fost câștigate de jucătoarea care a câștigat setul inaugural: ultima jucătoare care a ridicat trofeul după ce a cedat primul set în finală a fost Martina Hingis, în 2000, în fața Serenei Williams, prin abandon.
 • 6-3. Excelent! Simona Halep revine fantastic în primul set de la 0-3, câștigă 6 game-uri la rând și își adjudecă manșa inaugurală după 50 de minute de joc.
 • 5-3. Simona Halep își face serviciul, iar Haddad Maia va servi în continuare pentru a rămâne în primul set. Românii din tribune fac o atmosferă incredibilă pentru Simona.
 • 4-3. Simona Halep obține încă un break, câștigând 4 game-uri la rând și fiind la doar două game-uri distanță de câștigarea primului set al finalei.
 • 3-3. Simona Halep dă primul as al său în finală și egalează la 3, revenind de la 0-3.
 • 2-3. Simona Halep obține break-ul și va servi pentru a egala la 3 în primul set, după un start ratat de finală.
 • 1-3. Simona Halep își face serviciul cu mai puține emoții și e pe tabelă în această finală.
 • 0-3. Beatriz Haddad Maia salvează 2 mingi de break și își consolidează avantajul obținut anterior.
 • 0-2. Simona Halep comite 3 duble greșeli într-un singur game, iar Haddad Maia face primul break al finalei.
 • 0-1. Beatriz Haddad Maia își ține serviciul în primul game al meciului.
UPDATE Simona Halep și Beatriz Haddad Maia sunt acum pe teren la încălzire. Simona Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească.
UPDATE Legendarul Pele a ținut să-i trimită un mesaj special sportivei din Brazilia înaintea finalei pe care o va juca împotriva Simonei Halep: "Ce bine e să vezi brazilieni care cuceresc din ce în ce mai mult în acest sport! Vreau să o felicit pe Beatriz Haddad Maia pentru că a ajuns în finala de la Toronto, dar mai ales pentru parcursul frumos de până acum. Voi fi alături de tine astăzi. Scrii o poveste frumoasă", a fost mesajul lui Pele.

Simona Halep - Haddad Maia | Metamorfoza incredibilă a sportivei din Brazilia

UPDATE Haddad Maia se află în fața primei sale finale de WTA 1000, după o săptămână magică în care a trecut de Iga Swiatek, liderul mondial, dar și de Karolina Pliskova, fost lider mondial.
Pe 58 în lume în 2017, sportiva din America de Sud a traversat un adevărat rollercoaster în ultimii ani. În iulie 2019 a picat un test doping, fiind suspendată provizoriu. În cele din urmă, Federația Internațională de Tenis a ajuns la concluzia că proba de urină luată fusese contaminată, astfel că în februarie 2020 i s-a ridicat suspendarea. În cazul în care ar fi pierdut apelul, sportiva din Brazilia ar fi stat departe de tenis între 2 și 4 ani.
Haddad a revenit în competiții în mai, după ce coborâse până pe locul 1324 odată cu suspendarea. A fost nevoită să joace în turnee mici, pentru a aduna puncte, iar progresul său a fost evident. Astfel, la Indian Wells 2021, sud-americanca ajungea până în turul 4, ceea ce a coincis cu revenirea ei în TOP 100 WTA.
Chiar și așa, nimic nu anunța explozia de anul acesta, mai ales că sezonul a început cum nu se poate mai slab. Maia a pierdut categoric câteva partide, inclusiv o dispută cu Halep la Australian Open (6-2, 6-0, în turul secund). Din mai, însă, lucrurile nu doar că s-au îmbunătățit pentru jucătoarea de 26 de ani, dar aceasta a devenit una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit. Astfel, în ultimele 4 luni, ea a strâns nu mai puțin de 27 de victorii, mai mult decât oricare altă jucătoare în această perioadă. A jucat două finale de 125K în Franța (una câștigată), pentru ca apoi, pe iarbă, să câștige turneele de la Birmingham și Nottingham (la primul turneu a eliminat-o pe Halep, în semifinale, după un meci dramatic).

Simona Halep și focul interior regăsit

UPDATE Extrem de vulcanică pe teren la începutul carierei, Halep a învățat sub comanda lui Darren Cahill să se cenzureze mult și să nu mai dea frâu liber emoțiilor. Acum, probabil și la inițiativa lui Mouratoglou, Simona a început iar să se exteriorizeze.
Un astfel de moment a avut loc în setul 3 al partidei din semifinale, cu Jessica Pegula. Românca s-a impus cu 2-6, 6-3, 6-4, dar a avut probleme să închidă meciul, ceea ce a frustrat-o. Astfel, Simo a izbit racheta de ciment, descărcându-se. Întrebată de acel moment, Halep a explicat cât de mult o ajută genul ăsta de momente. Nu doar că o detensionează, dar îi arată și cât de conectată e mental la miza partidelor.
"Am regăsit focul interior. E un semn bun când se întâmplă asta (n.r. când se exteriorizează pe teren). Poate că nu arată bine, dar mie îmi demonstrează că sunt acolo ca să lupt până la capăt. Simt că astfel de momente mă ajută. E un subiect greu, mulți pot fi de altă părere, dar eu simt că mă eliberează", a spus Halep în conferința de presă de după partida cu Pegula.

Simona Halep - Haddad Maia, prin ochii experților. Ce anticipează

UPDATE Jurnaliștii de la Sportskeeda au prefațat cu mare atenție finala dintre Simona Halep și Beatriz Haddad Maia și au ajuns la concluzia că românca pleacă în meci cu prima șansă, cu mențiunea că serviciul va fi o armă pe care se poate baza la greu, nu cum s-a întâmplat în ultimele două partide.
"Halep va intra în meci ca favorită, dar Haddad Maia este capabilă să îi dea bătăi de cap româncei. Brazilianca a câștigat ultima lor întâlnire și va fi încrezătoare la începutul meciului, mai ales după victoriile impresionante obținute săptămâna aceasta în fața lui Swiatek, Bencic și Pliskova. Halep se află într-o formă foarte bună. E o jucătoare agresivă, se mișcă rapid pe teren și poate trece foarte ușor de la apărare la atac.
Cu toate acestea, ea va trebui să își țină serviciul sub control, având în vedere că a servit 10 duble greșeli în ultimul său meci. Haddad Maia a fost solidă la serviciu toată săptămâna, câștigând 71,9% din puncte cu primul serviciu (167 din 232). Brazilianca posedă un forehand solid și nu se teme să se apropie de fileu pentru a termina punctele. Ambele jucătoare au jucat un tenis excelent în ultima vreme, dar experiența lui Halep în finale ar putea face diferența. Pronosticul nostru este că Halep va câștiga în două seturi", au transmis cei de la Sportskeeda înaintea finalei de la Toronto.
UPDATE Brazilianca așteaptă cu nerăbdare confruntarea cu Halep, numind-o pe aceasta "o mare campioană" în conferința de presă de după meci.
"Simona este o jucătoare foarte competitivă. Pentru mine, ea este una dintre cele mai competitive jucătoare din circuit. Am jucat una împotriva celeilalte de curând la Birmingham și am câștigat acel meci, dar am pierdut la Australian Open. Am pierdut și în 2017. Ea este o mare o campioană. Este o persoană care muncește foarte mult, dar asta nu mă va opri din a încerca să o înving iar. Asta mi-am propus.
Știu că va fi o bătălie foarte grea. Dar, da, mă voi bucura de ea. Voi da totul pe teren. Voi încerca să joc agresiv. Am învățat multe în meciul din semifinale, pentru că în momentele în care nu am fost prea agresivă, ea [Pliskova] a jucat mai bine decât mine. Vreau să îmbunătățesc mai multe lucruri până la ora finalei. Așa că, da, voi încerca să mă bucur și să joc punct cu punct", a spus Haddad Maia.
Știrea inițială

Simona Halep - Beatriz Haddad Maia, previewul finalei de la Toronto

Simona Halep a avut un parcurs foarte bun până în marea finală de la Toronto. Campioana noastră le-a învins pe Donna Vekic, Shuai Zhang, Jill Teichamnn, Coco Gauff și Jessica Pegula, cedând un singur set în meciul din semifinale. Acum, pentru marele trofeu de la Toronto, Simona se va duela cu brazilianca Beatriz Haddad Maia, ocupanta locului 24 WTA.
Sportiva din Brazilia, în vârstă de 26 de ani, a înregistrat în 2022 mai multe rezultate notabile, printre care titlurile câștigate la Nottingham și Birmingham. La Toronto, Haddad Maia le-a învins pe Martina Trevisan, Leylah Fernandez, Iga Swiatek, Belinda Bencic și Karolina Pliskova, cedând 3 seturi pe parcurs.
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep și Beatriz Haddad Maia se vor lupta pentru marele trofeu de la Toronto

Simona Halep are 2-1 în meciurile directe cu Haddad Maia (26 ani, 24 WTA), de care a fost învinsă în iunie, în semifinale la Birmingham, cu 6-3, 2-6, 6-4. Ambele victorii ale româncei au fost în două seturi, în 2017, la Wimbledon, în turul secund, cu 7-5, 6-3, şi anul acesta, în turul secund la Australian Open, cu 6-2, 6-0.
Pentru Halep va fi a patra finală pe care o va disputa în Canada, a doua finală din 2022 şi cea mai importantă jucată din 2020, de la Roma. Pe 9 august 2021, Halep ieşea din top 10 după 373 de săptămâni consecutive de prezenţă între primele zece jucătoare ale lumii, iar dacă va câştiga titlul la Toronto va urca până la locul 6. Halep a ajuns la 18 finale de categoria WTA 1.000, dintre care a câştigat până acum nouă. Ea are 23 de titluri în carieră.
Titlurile câștigate de Simona Halep (23): 2022 - Melbourne [250]; 2020 - Dubai, Praga, Roma; 2019 - Wimbledon; 2018 - Shenzhen, Roland Garros, Montreal; 2017 - Madrid; 2016 - Madrid, București, Montréal; 2015 - Shenzhen, Dubai, Indian Wells; 2014 - Doha, București; 2013 - Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia.
Finalele disputate de Simona Halep (18): 2021 - Cluj-Napoca; 2019 - Doha, Madrid; 2018 - Australian Open, Roma, Cincinnati; 2017 - Roma, Roland Garros, Cincinnati, Beijing; 2015 - Toronto, Cincinnati; 2014 - Madrid, Roland Garros, Turneul Campioanelor; 2012 - Bruxelles; 2011 - Fes; 2010 - Fes.

Simona Halep, la o victorie distanță de al doilea titlu din 2022

Românca a ajuns la 37 de victorii în acest sezon, fiind la egalitate, pe locul al doilea, cu tunisianca Ons Jabeur. Halep a câştigat de două ori Rogers Cup (fosta denumire a turneului canadian), care se dispută alternativ la Montreal şi Toronto, de fiecare dată impunându-se când competiţia a avut loc la Montreal (2016, 2018). De asemenea, are şi o finală pierdută în Canada, în 2015, chiar la Toronto.
Simona Halep este acum jucătoarea cu cele mai multe finale de turnee WTA 1000 din 2009, fiind la egalitate cu Serena Williams, 18 la număr. Pe locul 3 e Maria Sharapova, cu 16, urmată de Victoria Azarenka, cu 15, și Caroline Wozniacki, cu 12. Simona Halep va disputa duminică a 42-a finală a carierei.

Spectacolul din La Vuelta revine pe Eurosport, în perioada 19 august - 11 septembrie

Tenis
Patrick Mouratoglou, mesaj emoționant de ziua Simonei Halep! Ce a postat antrenorul
IERI LA 07:46
Tenis
Simona Halep, la 31 de ani. Cu ce rămâne după un sezon în care ne-a adus aminte de "vintage Simo"
27/09/2022 LA 09:59