Halep a venit la meciul cu Alexandrova din sferturile de finală de la Gippsland Trophy după ce tocmai aflase cu cine va juca în primul tur de la Australian Open. Acest lucru nu i-a distras însă atenția lui Simo care a început în forță meciul.
La a patra minge de break și după o dublă greșeală a Alexandrovei, Halep și-a adjudecat primul game care a fost urmat un game mult mai puțin echilibrat, câștigat fără probleme de sportiva din Constanța pentru a-și asigura un început perfect de meci.
Transylvania Open
Super rezultat pentru Jaqueline Cristian la Transylvania Open! Victorie muncită cu Tomljanovic
ACUM 7 ORE
Alexandrova a revenit însă excelent în meci - și-a făcut serviciul fără probleme și a făcut imediat și rebreak-ul pentru a readuce egalitatea (2-2). Simona a părut să pice psihic, s-au înmulțit erorile neforțate și a ajuns la cinci game-uri pierdute la rând, rusoaica preluând complet conducerea jocului pentru a face 5-2.
Simo a părut să acuze dureri la spate și a cerut prezența trainerului pe teren însă a fost o intervenție scurtă. Alexandrova și-a văzut de joc și a câștigat primul set cu 6-2.

Simona Halep - Ekaterina Alexandrova 2-6, 1-6

Problemele la spate au continuat însă și în al doilea se și se putea vedea cu ochiul liber că Simona era departe de 100%. Ea încerca să încheie punctele cât mai rapid pentru a evita să se forțeze, dar acest lucru a adus mai multe erori neforțate. De cealaltă parte, Alexandrova și-a făcut treaba și a câștigat primele două game-uri, profitând de situația nefastă a lui Simo.
Cu toate acestea, Simona nu a renunțat la luptă și a reușit să câștige primul game după nouă la rând adjudecate de Alexandrova pentru a face 1-3 în al doilea set. Totuși, Alexandrova s-a dovedit a fi mai puternică iar accidenarea Simonei și-a spus cuvântul, rusoaica învingând în al doilea set cu 6-1.
Alexandrova merge așadar în semifinalele de la Gippsland Trophy unde va da piept cu Kaia Kanepi.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Erste Bank Open
ATP Viena: Rezumatul meciului dintre Monfils și Musetti. Francezul, victorie în minimum de seturi
ACUM 10 ORE
Transylvania Open
Joi, "zi de foc" la Transylvania Open! Simona Halep și Emma Răducanu, pe ordinea de zi la Cluj
ACUM 11 ORE