Iga Swiatek a avut 489 de zile să mediteze asupra "lecției de tenis" predate de Simona Halep, anul trecut, pe zgura de la Paris. 45 de minute de minute a durat atunci meciul din optimi - un bilanț apăsător pentru o jucătoare profesionistă în deplinătatea forțelor fizice. Iga avea 18 ani și și-a ratat meciul.
A avut 489 de zile să acumuleze gânduri de revanșă în fața Simonei Halep. Iar românca știe cel mai bine ce înseamnă acest lucru, pentru că a fost într-o situație similară în "rivalitatea" cu Amanda Anisimova. S-a hrănit tot 489 de zile cu gândul de a pune lucrurile la punct și a "îndrepta istoria". Și chiar dacă nicio jucătoare profesionistă nu își va contura strategia de joc punând pe tablă cuvântul "revanșă" în centru, acest natural instinct de a arăta că lucrurile nu stau chiar așa cum au părut data trecută este un tip de doping mental aproape infailibil. Halep a demonstrat-o în fața Anisimovei. Iar duminică a fost de partea cealaltă a unei astfel de situații. Chiar dacă Iga insistă că a tratat meciul fix cum scrie la manual, un joc în sine, unic, suspendat în timp. A vrut doar să câștige. Mai mult decât oricând.

Simona Halep, eliminată la Roland Garros, în optimi. Cifrele care arată dominația clară a polonezei Swiatek

Tenis
Nervi întinși la maxim! Shapovalov, nervos că Nadal nu e sancționat de arbitru: "Sunteți corupți!"
ACUM 2 ORE
Ultima adolescentă rămasă în cursă la Paris a găsit motivația necesară pentru a face un meci perfect. I-a luat puterea de decizie asupra rezultatului meciului, a dictat ritmul, a dictat când câștigă ea și când poate lua punct Simona. Iată cum s-a reflectat în statistică această dominație clară de pe teren:
  • 30 de lovituri câștigătoare și un "+10" față de numărul de greșeli neforțate.
În fața unei jucătoare ca Simona Halep, cu o defensivă de fier, considerată de multe adversare un veritabil zid mobil, este greu de tot să treci mingea câștigător. Swiatek a făcut-o, și a făcut-o având și procentaj de reușită bun. Peste cele 30 de winnere, s-au adăugat multe alte greșeli forțate smulse Simonei, care a alergat de data asta mult de tot, fără să poate produce deranj de partea cealaltă a terenului.
  • 5 puncte lăsate la retur pe serviciul 1, 5 pe al doilea
Simona Halep este, în mod normal, cea mai bună jucătoare la retur din circuit. Ea a câștigat în medie în 2020 45% dintre punctele jucate contra primului serviciu advers (în 22 de partide indexate, până la startul French Open-ului). Următoarele două jucătoare din top cu măcar 10 meciuri disputate în sezon - și nu 2-3 - abia trec de 42%. Pe serviciul doi, Halep are o medie de 59,6% puncte câștigate, aproape 60%.
În acest meci, Halep a câștigat doar 10 puncte la retur. Adică 24% dintre puncte.
Iga Swiatek a terminat cu doar cinci puncte pierdute pe primul serviciu, cinci pe al doilea. Practic, un atu major al Simonei Halep a fost anulat.
  • Zero mingi de break pe serviciu
În aceste condiții, Simona Halep nu a reușit să ajungă la minge de break în meciul cu Iga Swiatek.
  • 14 mingi de break pe serviciul Simonei
La finalul meciului, Iga Swiatek nu impresionează prin eficiență la convertirea mingilor de break (29%). Însă impresionează prin numărul de ocazii create și faptul că Simona Halep a avut o singură tură pe serviciu fără egalități (40-40) și / sau minge de break.
  • Zero victorii în fața unei jucătoare din Top 10
Acesta era bilanțul Igăi Swiatek la startul partidiei cu Simona Halep. A obținut prima victorie, la al treilea meci disputat, după ce fusese învinsă în minimum de seturi de Halep la Roland Garros 2019 și de Naomi Osaka, tot anul trecut, la Toronto.
Australian Open
Australian Open | Rezumatul meciului Keys - Krejcikova. Americanca, pentru a 2-a oară în semifinale
ACUM 2 ORE
Australian Open
Madison Keys, pentru a doua oară în semifinale la Australian Open: "Cred că voi plânge!"
ACUM 2 ORE