Simona Halep a câștigat Turneul Premier 5 de la Roma, după abandonul adversarei sale, Karolinei Pliskova. Halep câștigase primul set cu 6-0, iar în setul secund, la scorul de 2-1 pentru Simona, Pliskova a declarat forfait, după ce în prealabil solicitase îngrijiri medicale la spate și începuse meciul cu un bandaj pe coapsa stângă.
Acesta a fost primul meci din cariera jucătoarei din Cehia încheiat prin abandon.

Simona Halep, elogiată de Karolina Pliskova, după finala de la Roma

Australian Open
Halep revine vineri în acțiune la Australian Open, la dublu, unde face pereche cu Gabriela Ruse
ACUM 10 ORE
La final, Pliskova nu a dat neapărat vina pe accidentare, ci a lăudat-o pe Simona. Cehoaica i-a mărturisit lui Halep că se chinuie de fiecare dată când joacă împotriva ei:
"Vă mulțumesc că ați venit, a fost extraordinar să joc cu fani săptămâna asta. Au fost niște meciuri grozave. Sunt dezamăgită că nu am terminat meciul, dar Simona a fost puternică. O felicit pentru cum a jucat, pentru titlul din această săptămână.
Simona, e greu de fiecare dată să joc împotriva ta. Trebuie să fiu 100% pregătită ca să fac un meci bun cu tine! Felicitări ție și echipei tale. Am avut o săptămână foarte bună aici și vreau să mulțumesc organizatorilor pentru că ne-au oferit posibilitatea să jucăm în această perioadă dificilă. Ne vedem anul viitor.", a spus Pliskova.
Halep se impune astfel pentru prima dată în carieră la turneul de la Foro Italico, după ce în 2017 și 2018 pierduse în finală, de fiecare dată în fața Elinei Svitolina. Acesta este cel de-al 22-lea titlu WTA din cariera sportivei noastre.
Australian Open
Halep, elogiată de site-ul WTA după victoria "fulger" de la AO! Statistici fantastice ale româncei
ACUM 12 ORE
Australian Open
Simona Halep, adoptată de australieni! Ce poreclă i-au dat după victoria fabuloasă cu Haddad Maia
ACUM 14 ORE