Simona Halep a jucat o perioadă fără antrenor, dar și-a dat seama că are nevoie de cineva care să o ghideze la turnee. Românca nu s-a grăbit însă și această tactică a dat roade, cel puțin la prima vedere. Constănțeanca va fi antrenată de marele Patrick Mouratoglou, omul care a stat în spatele succeselor Serenei Williams din ultimii 10 ani.
Simona s-a convins de priceperea lui Mouratoglou în perioada în care s-a antrenat la Academia acestuia, iar pentru a-l convinge a acceptat să-i plătească un salariu substanțial. Colaborarea dintre cei doi va începe odată cu turneul de la Madrid și este una care promite enorm.
Dacă acum e convins că Simona are calități deosebite și poate avea noi succese, în urmă cu 4 ani românca era o "necunoscută" pentru Mouratoglou, concorm unor declarații date la vremea respectivă. În momentul în care Simo era lider mondial, francezul a făcut o serie de afirmații prin care dorea să scoată în evidență schimbarea deasă a jucătoarelor de pe prima poziție în lume, ceea ce nu era de bun augur pentru tenis.
Tenis
Simona Halep a revenit în Top 20 înainte de Roland Garros 2022! Cum arată ierarhia mondială
ACUM O ZI
"Cred că schimbările de lider dăunează tenisului! Fanii au nevoie de staruri pe care să le privească drept modele. Aproape nimeni nu ştie cine e lider mondial acum. Lipseşte constanţa. Publicul vrea să privească rivalităţi mari.
Nu poţi construi un superstar! Ori eşti, ori nu eşti! Evident, sunt multe jucătoare bune, inclusiv la academia mea. Dar au ceea ce le trebuie pentru a deveni superstaruri? E greu de zis", spunea Mouratoglou în 2018 pentru Tennis Magazine, citat de as.ro.

Simona Halep l-a cucerit de la prima discuție pe Patrick Mouratoglou

Antrenorul francez a recunoscut faptul că nu știa prea multe despre Simona înainte ca aceasta să meargă să se antreneze la Academia sa. Francezul a admis că singurele ocazii în care a urmărit-o mai atent au fost confruntările cu Serena Williams. Totuși, acesta a fost impresionat de româncă încă de la primele discuții avute față în față.
"Serena a învins-o de cele mai multe ori (10-2), cu excepția unui meci foarte important, care a fost finala de la Wimbledon, unde a jucat un tenis incredibil. Dar i-am respectat jocul și intensitatea. Și știam de fiecare dată când Serena o întâlnea, că atunci va scădea puțin din concentrare, Simona va fi deasupra ei imediat.
Conexiunea a mers sincer foarte rapid. Uneori simți imediat legătura. Uneori durează mult. În cazul Simonei, a fost instantaneu, într-adevăr. După cum am spus, este super inteligentă și, de asemenea, super sensibilă. A fost foarte deschisă cu mine.", a spus Mouratoglou într-un interviu acordat pentru Tennis Majors.
Tenis
Simona Halep se odihnește în România înainte de Roland Garros! Ce mesaj i-a transmis Mouratoglou
14/05/2022 LA 19:55
Tenis
Ion Țiriac știe cum poate reveni Simona Halep în elita tenisului: "Să facă precum Cristina Neagu!"
14/05/2022 LA 14:09