Tenisul românesc era creditat cu șanse bune să aducă o medalie de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cele mai multe reprezentante ale României s-au retras însă din competiție, din diferite motive.
Simona Halep a fost nevoită să declare forfait din cauza problemelor medicale, care au obligat-o să se retragă inclusiv de la turneele de Grand Slam de la Roland Garros și Wimbledon.
Tenis
Cristian Jura, vești bune în cazul Simonei Halep: "Una dintre condiții a fost îndeplinită"
ACUM 15 ORE
Președintele COSR, Mihai Covaliu, a discutat despre jucătoarele din tenisul românesc care nu au participat la Tokyo și a făcut și o dezvăluire. Simona Halep este singura sportivă care este gata să dea înapoi banii primiți din partea COSR.

Mihai Covaliu: "Simona Halep este singurul sportiv care a spus că, dacă se decide să se dea banii înapoi, este gata să ramburseze suma primită"

"Tenisul este o disciplină medaliată la Rio. Când Federația Română de Tenis a propus înființarea unui lot pentru Tokyo, cu sportivi precum Halep, Begu, Tecău, nimeni nu era nebun să nu accepte un asemenea lot. Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat. Așteptăm analiza comisiilor, medicală, tehnică, olimpică, etică, apoi vom convoca o ședință a Comitetului Executiv. Pe 21 octombrie vom lua o decizie.
https://i.eurosport.com/2021/09/01/3211343.jpg
Simona Halep este singurul sportiv care a spus că, dacă se decide să se dea banii înapoi, este gata să ramburseze suma primită de la Comitetul Olimpic. Am apreciat atitudinea ei, chiar dacă avem dovezi clare că ea de fapt a fost accidentată. Pentru că este un sportiv profesionist și și-a dorit să ajungă la Jocurile Olimpice, dar nu a putut din cauza unei accidentări", a declarat Mihai Covaliu pentru Radio Gold FM.

Când vor veni banii pentru medaliații olimpici

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român a explicat și când vor veni banii pentru premierea medaliaților olimpici.
"Cum fiecare sportiv român și-a primit banii după fiecare Olimpiadă, sunt convins că se vor face aceste premieri. Mai ales că acum sunt dublate. Recompensate mult mai bine decât după alte ediții. Sportivii de acum au un obiectiv clar, știu pentru ce muncesc. La alții, sportul a fost introdus pe lista de interes primar al acelei țări. Să accesăm și noi în sport fondurile prioritare ale Statului. Degeaba discutăm dacă acest domeniu nu este o prioritate. Dacă nu face parte din priorități, să nu ne mai batem cu pumnii în piept că vrem performanță.
https://i.eurosport.com/2021/07/28/3184821.jpg
Vorbim de sport şi medalii doar în apropierea Jocurilor Olimpice şi atunci ne plângem şi ne arătăm cu degetul. Acum trebuie să vorbim şi avem nevoie de sprijin, acum, pentru Paris. Cu doar un an înainte nu mai poţi ajuta cu ceva. Sunt totuşi şi oameni care sunt interesaţi şi ajută sportul. Am avut iniţiative legislative. Una a fost ca să tripleze baremul acordat primelor olimpice de la 1500 la 4500 de lei. Ne-ar plăcea să fie mai mulţi oameni care iubesc sportul”, a mai spus Mihai Covaliu.
România a obținut patru medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, una de aur și trei de argint.
Tenis
Nick Bollettieri a încetat din viață. Povestea celui mai cunoscut antrenor de tenis din istorie
ACUM 21 ORE
Tenis
Tsitsipas, mărturie incredibilă: a încercat să îl enerveze pe Rublev ca să joace mai bine
ACUM 21 ORE