Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Simona Halep este în dificultate, iar România este datoare să o susțină" Valentin Popescu, specialist marketing sportiv

Ion Alexandru

Actualizat 24/10/2022 la 13:59 GMT+3

Simona Halep este acum la o răscruce de drumuri în cariera profesionistă, dar mai ales în viață. Halep a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă și acum vrea să demonstreze că nu a știut ce este Roxudustat și că poate părăsi tenisul cu capul sus. Valentin Popescu, specialist în marketing sportiv, a analizat situația Simonei Halep din acest punct de vedere.

Simona Halep, înfrângere dureroasă la US Open 2022! Românca, eliminată în turul 1 de Daria Snigur

Simona Halep se află la începutul celui mai greu meci din viață. Racheta este ruginită, serviciul nu a fost niciodată punctul forte, iar acum este acuzată că energia prin care a câștigat atâtea meciuri a primit un ajutor ilegal. Singura fată din România care a fost număr 1 mondial în tenis se luptă pentru a-și demonstra nevinovăția într-un caz de dopaj. Halep a fost depistată pozitiv după unul dintre cele mai slabe meciuri ale carierei. La US Open, unde în primul tur a pierdut cu o fată care nu mai câștigase niciun meci într-un turneu de Grand Slam, Halep ar fi trebuit să fie mai alertă datorită luării unui medicament care crește numărul celule roșii. În schimb, fata din Constanța a capotat cu Snigur. A fost un meci din care îți aduci aminte mai degrabă erorile majore ale Simonei și nu faptul că a alergat execisiv datorită unui medicament de le lista interzisă.
picture

Așa s-a încheiat meciul de coșmar al Simonei Halep la US Open! Daria Snigur, partida carierei

Acel meci pierdut pe cimentul pe care nu l-a plăcut niciodată ar putea fi ultimul din cariera-i glorioasă. Doar surorile Williams au câștigat mai mulți bani din tenis decât fata din România care a pus mereu munca pe primul plan. Halep se luptă acum să demonstreze că nu a știut ce este Roxudustat și că nimic nu e mai importantă decât onoarea. Asta într-un sport în care banii au preluat definitiv controlul, iar numărul 1 al anului 2022 vrea mai puține turnee și implicit câștiguri mai mici. De ce? Pentru că Swiatek știe că uzura psihică poate fi uriașă, iar uzura fizică te poate împinge către pastile care sunt interzise.
picture

Simona Halep, început greoi de meci la US Open cu Daria Snigur! Punctul superb reușit de româncă

"Halep nu luptă pentru bani"

La adăpostul a peste 40 de milioane de dolari câștigați din tenis și sponsorizări, Simona Halep vrea acum să părăsească sportul cu imaginea curată. Acest caz de dopaj pune o pată uriașă pe o carieră construită pe o imagine de fată muncitoare și plină de entuziasm pentru tenis.
"Reputația este mai importantă decât banii ! Cel mai probabil, sponsorii din țară care au contracte cu Halep o vor susține . Și este de înțeles. Simona are contracte vechi în România. Contracte din care acum nimeni nu vrea să piardă, iar cel mai la îndemână este că acestea să continue în acesta cheie în care sportivă noastră vrea să își demonstreze nevinovăția. Este perfect de înțeles. Halep are și sponsori internaționali și, cel mai probabil, contractele acestea vor avea mult de suferit. Aici Simona va pierde mult în plan financiar. Și e de înțeles, cel puțin o perioada brand-urile mari evita scandalurile de acest gen. Au fost nume mari din sport cărora li s-a întors spatele din partea sponsorilor, ba mai mult, au plătit și despăgubiri. Halep a fost o luptătoare și tot timpul s-a remarcat prin ambiție. De această dată, cred că lupta ei se duce cu ea însăși. În plan personal, Simona a trecut în acest an prin multe încercări. Noi nu avem ce să judecăm. Ne-a adus atâta de multe bucurii, încât e clar că România este datoare să o menajeze și să o ajute. Halep nu a fost niciodată ahtiată după partea financiară. Se știe potențialul uriaș pe care îl avea în acest sens și care a rămas mult timp nevalorificat. Asta înseamnă că, mai mult că sigur, nu partea financiară o interesează acum în mod special. Frământările Simonei sunt mai degrabă legate de latura morală și sportivă. Și aici lupta se duce în primul rând cu ea" spune specialistul în marketing sportiv
.
Mesajul de vineri al Simonei Halep este edificator pentru ce urmează pentru ea, pe termen scurt: "De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală". Tatăl ei, Stere Halep a vrut să facă lumină în jurul "trădării" invocate de Simona: "Nu bănuim pe absolut nimeni pentru că bănuiala e cel mai mare păcat. Trădare? Nu știu despre cine e vorba. Se simte trădată de ceea ce se întâmplă, nu neapărat de cineva. Noi suntem o familie care nu bănuiește pe cineva până nu se află adevărul pur".
Patrick Mouratoglou, antrenorul celebru care a venit în echipa Simonei Halep acum 6 luni, este convins că românca este nevinovată.
"Te sprijin 100% în această luptă, Simona. Până la capăt, a scris Patrick Mouratoglou pe Instagram.
"Aşa vom face", a comentat Simona.
Citește și:

Ce urmează pentru Halep?

Agenţia Internaţională de Integritate în Tenis (ITI) a anunţat că Simona Halep a fost suspendată provizoriu ca urmare a depistării pozitive cu o substanţă interzisă. Pentru ea urmează un proces care poate dura mai multe luni, iar revenirea în tenis este acum doar un vis frumos.
"Din câte ştiu, şi-a contactat deja o casă de avocatură cu care lucrează în legătură cu acest caz. Are dreptul să fie asistată de un avocat în întâlnirile pe care le va avea cu reprezentanţii agenţiei anti-doping. Va fi foarte important ca în momentul în care ea va ajunge în faţa judecătorilor, pentru că sigur va acţiona în judecată această decizie, să demonstreze că ceea ce s-a întâmplat nu a fost ceva cu intenţie. Simona are în sprijinul ei trei puncte importante: poate da vina pe culpa medicală, poate spune că este la prima abatere, în ideea de a obţine o suspendare foarte mică, şi poate spune că acea cantitate de substanţă găsită în corpul ei a fost una infimă. Asta ar demonstra că totul s-a întâmplat dintr-o greşeală", a declarat o sursă din apropierea jucătoarei de tenis, pentru Orange Sport
Turneele ATP 500 de la Viena și Basel se văd în săptămâna 24-30 octombrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo