Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a anunțat că US Open se va juca în acest an, în perioada 31 august - 13 septembrie. Potrivit acestuia, turneul se va desfășura fără spectatori și cu măsuri sporite pentru a proteja jucătorii și antrenorii.
Aceste măsuri sunt considerate prea aspre de Simona Halep, care este de părere că s-ar expune în paralel și unui risc ridicat. Totuși, așa cum a dezvăluit și într-un interviu pentru New York Times, hotărârea campioanei de la Wimbledon de a nu merge la US Open nu e una definitivă.
"Mi-am spus gândurile atât lui Stacey Allaster, dar și lui Steve Simon. Le-am explicat circumstanțele deciziei mele. Vreau să specific că decizia mea nu este definitivă. Dar, așa cum stau lucrurile astăzi, nu plănuiesc să joc la US Open", a spus Simona Halep pentru ESPN.
Australian Open
Mesajul impresionat al Simonei Halep, la plecarea din Australia
ACUM 2 MINUTE

Ce măsuri pregătesc organizatorii de la US Open

  • sosirea în New York cu două săptămâni înainte de competiție, pentru ca fiecare jucător să stea în carantină înainte de debutul turneului;
  • fiecare jucător va putea veni cu un singur membru al staff-ului său, ceea ce reprezintă un mare dezavantaj pentru sportivii de top, care se bazează pe o echipă numeroasă;
  • sportivii nu vor avea voie să părăsească hotelul pe toată durata competiției, pentru a nu interacționa cu posibili subiecți infectați cu COVID-19.
https://i.eurosport.com/2020/06/18/2835076.jpg
Australian Open
McEnroe a comentat meciul Halep – Cornet de la Australian Open: "Dacă Simona face asta, va fi bine"
ACUM 5 ORE
Australian Open
Ce urmează pentru Simona Halep după eliminarea în optimi de la Australian Open 2022
ACUM 5 ORE