Simona Halep, a doua jucătoare a lumii în prezent, este idolul unei tenismene considerate una dintre cele mai mari speranțe ale tenisului mondial feminin. Este vorba despre jucătoarea filipineză, Alex Eala, care ocupa locul 2 în clasamentul ITF la junioare și spune că o admiră pe Simona Halep.
"O admir cu adevărat pe Simona Halep, iubesc felul în care se mișcă pe teren și atitudinea sa. Sunt și o fană a Mariei Sharapova, dar Simona este mereu foarte intensă și cu multă energie, dar ce îmi place cel mai mult este mentalitatea sa și felul în care a muncit din greu, dar și faptul că nu cedează niciodată pe teren", a spus Alex Eala, conform Philstar.

Simona Halep, inspirație pentru tinerele tenismene

VTB Kremlin Cup
Simona Halep luptă pentru un loc în sferturi la Moscova în partida de astăzi cu Veronika Kudermetova
ACUM 4 ORE
Eala a precizat că își dorește să aibă evoluții dintre cele mai bune în viitorul apropiat pentru a-i putea călca pe urme Simonei Halep. Când era junioară, Simona a ocupat locul 1 în acest top, iar apoi a făcut cu succes pasul spre cariera profesionistă. Dincolo de eliminarea în optimile de la Roland Garros, 2020 rămâne un sezon excelent pentru Simona, care a cucerit trei turnee: Dubai, Praga și Roma. Mai mult, ea a ajuns până în semifinale la Australian Open. De asemenea, a avut și 17 victorii la rând în acest sezon – cea mai lungă serie de acest gen din întreaga carieră.
De partea cealaltă, Alexa Eala este elevă la Academia de Tenis deținută de Rafael Nadal. Anul acesta, Eala a ajuns până în semifinale la Roland Garros, în proba junioarelor. Nadal, care a cucerit al 13-lea titlu pe zgura pariziană, a felicitate-o pe tânăra sportivă din Filipine. În urma rezultatului din capital Franței, Eala a devenit prima tenismenă din această țară care ajunge în semifinalele unui turneu de Grand Slam de la Felix Barrientos, care a reușit asta în 1985 la Wimbledon.
VTB Kremlin Cup
Organizatorii turneului de la Moscova au anunțat programul de joi! La ce oră va juca Simona Halep
ACUM 19 ORE
VTB Kremlin Cup
Simona Halep s-a întâlnit la Moscova cu cel mai înfocat fan! Surpriză neașteptată: "Fără cuvinte!"
IERI LA 08:01