Simona Halep, a doua cea mai bună tenismenă din lume în prezent, a luat hotărârea să se retragă de la competiția organizată la Palermo din cauza reglementărilor dure referitoare la carantină, dar și din cauza creșterii alarmante a cazurilor de infectare din țara noastră. Ea a preferat să rămână în România și să revină în circuit la turneul de la Praga, sperând că datele problemei se vor schimba până atunci.
Organizatorii italieni nu au primit vestea retragerii Simonei Halep cu prea multă bucurie, iar pentru reacția avută, aceștia “au plătit” scump pe rețelele de socializare. În ciuda faptului că organizatorii turneului de la Palermo au dorit să marcheze revenirea în siguranță a tenisului, aceștia au fost aspru criticați pentru condițiile pe care le oferă la turneu.

Simona Halep, îndreptățită pentru retragerea de la Palermo

US Open
Emma Răducanu le-a transmis românilor, prin bunica sa, un mesaj impresionant
15/09/2021 LA 12:43
Ultima critică îndreptată către organizatori a venit de la Richard Gasquet, locul 50 ATP, care a reclamat că jucătoarele de tenis participante la turneu au fost cazate într-un hotel în care stau și turiști. Practic, organizatorii nu au luat măsuri de precauție adiționale, așa cum au promis, iar răspândirea virusului este fără îndoială mult mai probabilă în situația în care și turișit pot sta în același hotel. De altfel, la turneul de la Palermo a și fost confirmat un caz de coronavirus.
"Este scandalos că participantele la turneu stau în același hotel cu turiștii. Nu înțeleg cum WTA a permis să se întâmple așa ceva. Dacă organizezi un turneu, trebuie să închiriezi întreg hotelul pentru competitoare și staff. Dacă nu ești în stare să faci asta, atunci ar trebui să anulezi totul. Nu e normal. Jucătoarele nu trebuie să ia contact cu oamenii din hotel. Este teribil că WTA a permis așa ceva. La US Open, restricțiile ar trebui să fie mult mai stricte", a spus Richard Gasquet pentru Tennisonoff.
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12
US Open
"Le-am zis de atunci <Tăceți naibii din gură>!". Navratilova îi ia apărarea Emmei Răducanu
13/09/2021 LA 08:28