Simona Halep, cea mai bună tenismenă a României, a fost prezentă miercuri la Sala Parlamentului la o întâlnire la care au luat parte legende din sport ale României, dar și câțiva membri ai Parlamentului României. Nadia Comăneci, Camelia Potec și Gabriela Szabo au vorbit și ele în fața politicienilor, iar mesajul a fost unul foarte clar – personalitățile sportive au cerut mai mulți bani pentru sport.
Mai apoi, campioana noastră a oferit un interviu exclusiv în care a vorbit pe larg despre apelul pe care l-a făcut miercuri la Sala Parlamentului și de unde trebuie să pornească schimbarea. Simona a explicat și cauzele înfrângerii suferite în semifinală la Australian Open în fața ibericei Garbine Muguruza.
Toți care am fost acolo am fost prezenți pentru a susține sportul românesc, eu încă sunt activă, mi-e greu să spun mai multe chestii despre acest subiect pentru că neavând timpul necesar să mă documentez în totalitate despre ceea ce se întâmplă, mi-a fost mai greu. Ceilalți au fost pe subiect și mi-a plăcut tot ceea ce ei au cerut și-și doresc să se facă pentru sportul românesc. Eu nu fac politică și nu intenționez să fac asta niciodată. Am mers acolo strict pentru noile generații, eu nu mai cer pentru mine pentru că sunt pe final de carieră și am vrut din tot sufletul să spun că e nevoie de o infrastructură pentru ca noile generații să aibă un sistem, să aibă posibilitatea să se antreneze. Eu, având noroc cu părinții mei, o situație financiară destul de bună, au putut să mă susțină, dar tenisul este un sport scump și nu toți au această șansă chiar dacă acei copilași sunt foarte talentați. Acesta este apelul meu și sper să se miște lucrurile și să se facă ceva pentru sportul românesc.
Tenis
Simona Halep nu va termina anul 2022 în top 10 WTA! Câte puncte va pierde până la finalul sezonului
19/09/2022 LA 08:50
Toată lumea trebuie să se implice și în primul rând conducerea acestei țări pentru că fără ei este imposibil să se facă anumite chestii. Și eu ajut mulți sportivi prin fundația mea. Mulți foști sportivi fac acest lucru și cred că este un mare plus pentru sportul românesc.
Eu rar spun că am ghinion într-un meci de tenis pentru că sunt o persoană foarte norocoasă și așa mă consider, dar în meciul acesta cred că n-am avut o mică șansă acolo când am avut mingi de set. Dacă luam primul set cred că era altă poveste, am avut și 5-3 în al doilea… Mă așteptam, o văzusem pe Muguruza cum joacă de la începutul turneului și am știut că o să fie o partidă foarte, foarte grea. Am fost aproape, am fost dezamăgită că nu am știut să-mi iau șansele, să profit de ele, dar a fost o învățătură pentru data viitoare când voi fi în aceeași situație.
E adevărat (că mă simt mai bine în circuit decât anii trecuți). Și experiența contează foarte mult. Au fost foarte mulți ani în care am jucat la nivel înalt și am trecut prin mai multe momente, acum le tratez diferit, mă bucur de clipele pe care le am atunci când sunt tensiuni în timpul meciului și de aceea mă simt mai bine. Viața mea s-a schimbat foarte mult, sunt o persoană care se simte bine din toate punctele de vedere.

Simona Halep - interviu exclusiv pentru Eurosport

Ce urmează pentru Simona Halep în circuitul feminin de tenis

Pentru Simona Halep urmează deplasareala Dubai, acolo unde s-a și pregătit în extrasezon, pentru turneul Dubai Duty Free, de categorie Premier. Competiția din Emiratele Arabe Unite va avea loc între 17-22 februarie. Simona s-a impus la Dubai în 2015, după o finală disputată în compania Karolinei Pliskova. Mai apoi, Simo va merge la Qatar Total Open, turneu din categoria Premier 5, în perioada 23-29 februarie.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
6 românce în top 100 WTA! Urcări impresionante în ierarhie pentru Begu, Bogdan și Cristian
19/09/2022 LA 08:09
Tenis
Colaborarea Halep – Mouratoglou, o dezamăgire? Parteneriatul, analizat în presa internațională
17/09/2022 LA 14:47