Simona Halep nu a reușit să câștige turneul ei preferat, Roland Garros și a fost eliminată în sferturile de finală de cea care avea să câștige turneul în cele din urmă, adolescenta de 19 ani, Iga Swiatek.
Cu toate acestea, Halep își va menține la sfârșit de an poziția secundă în clasamentul mondial WTA. Halep a câștigat trei titluri în 2020. Primul a fost cucerit la Dubai, înainte de pandemie pentru ca apoi sportiva din Constanța să se impună la Roma și Praga, pe zgură, înainte de Roland Garros.

Jucătoarele românce în 2020

Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
ACUM 14 ORE
Zece jucătoare din România au participat la turneele post-pandemie și pentru prima oară din 2014, am avut pe tabloul feminin 5 jucătoare prezente în turul trei la Roland Garros.
Așadar nu doar Simona Halep a avut un an bun din punctul de vedere al poziției în clasament. Patricia Țig a avut o lună septembrie impresionantă, reușind șapte victorii. Ea a cucerit titlul la Istanbul și a ajuns în turul 3 la Roland Garros, ceea ce a propulsat-o pe locul 57 în lume, cea mai bună clasare din cariera sa.
Și Irina Bara a avut un 2020 reușit. Ea a fost învinsă de Sofia Kenin la Paris, însă a ajuns pe locul 116 WTA, de asemenea cea mai bună clasare din carieră. România are în acest moment cinci jucătoare în top 100: Simona Halep, Patricia Țig, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan.

Jucătoarele din România în clasamentul WTA

2. Simona Halep
57. Patricia Țig
76. Irina Begu
88. Sorana Cîrstea
92. Ana Bogdan
116. Irina Bara
133. Mihaela Buzărnescu
142. Monica Niculescu
169. Jaqueline Cristian
177. Gabriela Ruse
Tenis
Fernando Verdasco, suspendat două luni pentru dopaj! Anunțul Agenției Internaționale de Integritate
ACUM 16 ORE
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
ACUM 17 ORE