Articol scris de Viviana Moraru
Partida dintre Halep și Riske este programată pe Terenul Central din complexul de la Dubai, și se va disputa după alte două meciuri din primul tur, Garcia-Krejcikova și Gauff-Pegula. Simona se întoarce la turneul pe care l-a câștigat de două ori în carieră, ultima dată în 2020, într-o finală cu Rybakina.
Simona Halep, ieșită din top 20 mondial, pare favorită clară împotriva americancei Riske, pe care a învins-o în toate cele trei partide anterioare. În prima confruntare directă, la Roma, Halep a învins-o categoric pe Riske, 6-3, 6-0. Următoarele două partide au fost mai echilibrate. În 2017, la Beijing, Halep a avut nevoie de set decisiv pentru a închide partida, la fel s-a întâmplat și un an mai târziu, de data aceasta pe zgura de la Roland Garros, când Simona pierdea primul set cu 6-2, câștigându-le categoric pe următoarele două, cu scorul de 6-1.
Roland Garros
LIVE BLOG | Tragera la sorți de la Roland Garros, de la ora 20. Simona Halep își află adversarele
ACUM 6 MINUTE
CITEȘTE ȘI:
SIMONA HALEP DESPRE UNUL DINTRE TURNEELE FAVORITE: "ÎMI PLAC TERENURILE, ATMOSFERA. ȘTIU TOTUL DESPRE DUBAI"

Simona Halep are un traseu complicat către trofeul de la Dubai

Situată pe locul 22 în clasamentul mondial, Halep nu se află în primele opt favorite de pe tabloul feminin de la Dubai, și astfel va avea un traseu dificil. Deși în primul tur va da peste o adversară accesibilă, ce a primit un wild card pentru a evolua în Emirate, în următoarele faze ale turneului va da piept cu adversare puternice.
Dacă va trece cu bine de Riske, Halep va evolua, cel mai probabil, împotriva favoritei 3 a turneului, Paula Badosa, iar în sferturi ar putea da peste Ons Jabeur. În semifinale, s-ar putea întâlni cu principala favorită a turneului, Sabalenka, iar finala ar putea să o dispute împotriva câștigătoarei de anul trecut, Muguruza, sau împotriva finalistei, Krejcikova.
Roland Garros
Simona Halep la Roland Garros 2022: "E o nebunie ce a putut să facă Serena cu Patrick alături"
ACUM 4 ORE
Roland Garros
Cum s-a schimbat Simona Halep după ce a început colaborarea cu Mouratoglou! "Are ceva nou"
ACUM 8 ORE