Simona Halep va juca pentru a treia oară ultimul act la Foro Italico, după ce în 2017 și 2018 a fost învinsă de Elina Svitolina. "Este a 3-a mea finală aici. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu joc contra Svitolinei, pentru că am pierdut de 2 ori contra ei", s-a amuzat Halep după ce a învins-o în semifinale pe Muguruza.

Simona Halep - Karolina Pliskova, finala de la Roma: Cehoaica, încrezătoare

În ultimul act, în față îi va fi învingătoarea din 2019 de la Roma, Karolina Pliskova. Cehoaica s-a impus anul trecut într-o finală cu Johanna Konta, scor 6-3, 6-4, dar e conștientă că nu poate fi favorită într-un duel cu Halep. Chiar dacă admite că românca pleacă având prima șansă, fostul număr unu mondial e de părere că partida nu e de la început pierdută. A demonstrat în ultimii ani că a devenit o sportivă redutabilă și pe zgură, făcând semifinală la Roland Garros și obținând alte rezultate mari. A învins-o inclusiv pe Simo la Madrid, astfel că diferența de valoare pe zgură pare să se fi estompat.
Tenis
ESPN a făcut deja predicțiile pentru 2023! Surpriză mare: La ce turneu major se impune Simona Halep
ACUM 14 ORE
"Înainte nu pot să spun că aveam starea psihică de acum, pentru că atunci, când o întâlneam pe Simona pe zgură, exista sentimentul că nu am nicio şansă. Acum, sunt mai curajoasă şi cred că o pot învinge", și-a început Pliskova discursul, pentru ca apoi să vorbească despre confruntările directe avute cu învingătoarea de la Roland Garros și Wimbledon: "Am avut multe confruntări bune. Când am învins-o prima dată, cred că în Fed Cup, suprafaţa era lentă, şi atunci am început să cred. La Paris aproape am câştigat şi ea juca foarte bine în acea zi. Simt că încă este suprafaţa ei, nu a mea, dar am învins-o pe zgură înainte. Este cu totul altceva pe hard, simt mai mult că este suprafaţa mea. Va fi foarte greu, pentru că ea luptă mult, a câştigat turneul de la Praga şi este în finală aici. Nu va fi niciodată uşor cu ea, indiferent de turneu, dar va fi un meci mare".
7-5 este scorul întâlnirilor directe Halep - Pliskova, cehoaica învingând în trei din ultimele 4 dispute directe. Pe zgură, cele două s-au întâlnit de două ori, împărțindu-și victoriile.
Simona Halep - Karolina Pliskova, finala de la Roma, va fi azi de la 15:30 și poate fi urmărită în format LIVE-TEXT pe eurosport.ro.
Finala de la Roma este un bonus pentru marea noastră campioană, aceasta gândind, împreună cu Darren Cahill, un plan astfel încât să fie în formă maximă la Roland Garros. Turneul transmis în direct de Eurosport de săptămâna viitoare este marele obiectiv al sportivei din Constanța.
Tenis
Simona Halep nu va termina anul 2022 în top 10 WTA! Câte puncte va pierde până la finalul sezonului
19/09/2022 LA 08:50
Tenis
6 românce în top 100 WTA! Urcări impresionante în ierarhie pentru Begu, Bogdan și Cristian
19/09/2022 LA 08:09