Simona Halep a împlinit astăzi vârsta de 31 de ani. Românca se află într-un moment bun al carierei, ultimele luni marcând o redescoperire a iubirii sale față de sportul în care a obținut performanțe uriașe.
După un sezon 2021 în care campioana noastră s-a confruntat cu accidentările și a fost chiar aproape de a-și încheia cariera, Simona Halep ne-a amintit în acest an de sportiva din perioada 2018-2019, care a câștigat două titluri de Grand Slam, la Roland Garros și Wimbledon.
În 2022, Simo a câștigat două titluri, ambele pe hard, primul la Melbourne, la începutul anului, și al doilea la Toronto, în august, unde s-a impus pentru a treia oară în carieră la Rogers Cup.
Tenis
Simona Halep, final de carieră? Ce suspendare spun spaniolii că ar urma să primească românca
ACUM 5 ORE
În urma acelui succes, marea noastră campioană a ajuns la 9 titluri WTA 1000 în carieră și este doar a treia sportivă care s-a impus în mai multe turnee de asemenea nivel din 2009 până în prezent, fiind depășită doar de Serena Williams (13 titluri) și Victoria Azarenka (10).
Pe lângă cele două titluri amintite, Simona Halep a ajuns și într-o semifinală de Grand Slam, la Wimbledon. Pe iarba de la All England Club, românca a avut un parcurs perfect până în penultimul act al competiției, fără să cedeze vreun set în partidele cu Karolina Muchova, Kirsten Flipkens, Magdalena Frech, Paula Badosa și Amanda Anisimova, dar nu a putut trece de Elena Rybakina, care ulterior a și câștigat trofeul, învingând-o în finală pe Ons Jabeur.

Simona Halep, vis spulberat la Wimbledon! Elena Rybakina va juca finala cu Ons Jabeur sâmbătă

Citește și:

Marele câștig al Simonei Halep în 2022

Dincolo de rezultatele încântătoare obținute, marele câștig al Simonei Halep în 2022 a fost faptul că și-a redescoperit plăcerea de a juca tenis și iubirea față de sportul căruia i-a dedicat atât de mulți ani.
Acest lucru a fost posibil datorită colaborării cu Patrick Mouratoglou, la adresa căruia românca a avut mereu cuvinte de laudă. De pildă, înainte de US Open, Simona a scos în evidență modul în care antrenorul a reușit să-i schimbe viziunea asupra tenisului, redându-i dragostea pentru acest sport, și a spus că a-l cunoaște pe Mouratoglou a fost cel mai bun lucru care i s-a întâmplat vreodată.
"Ceea ce pot spune acum este că cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată a fost să-l cunosc pe Patrick. Are o mare energie. El este super drăguț. Înseamnă foarte mult pentru mine să lucrez cu oameni ca el. Toată experiența lui și toate sfaturile lui sunt uimitoare, așa că mă bucur mult de această perioadă.
Mi-a readus dragostea pentru tenis, dragostea pentru muncă. Nu mi s-a mai întâmplat asta până acum. Acum dau tot ce am mai bun în fiecare zi. Nu avem așteptări în ceea ce privește rezultatele. Abia așteptăm să muncim din greu și să ne îmbunătățim", a declarat Simona Halep la începutul lunii august.

Simona Halep, lecție de serviciu de la Patrick Mouratoglou

Ulterior, în momentul în care a anunțat că nu va mai reveni pe teren în acest an, ca urmare a unei operații la nas, românca a povestit prin ce dificultăți a trecut în actualul sezon, cum a ajuns să colaboreze cu Patrick Mouratoglou, dar și cum a reușit antrenorul să îi redea plăcerea de a juca tenis.
"În februarie, am fost foarte aproape să mă retrag din tenis pentru că nu credeam că am suficientă putere pentru a reveni în top 10. Treceam prin multe momente de anxietate și am crezut că este timpul să mă opresc pentru că era nesănătos din punct de vedere emoțional.
Apoi am avut norocul să descopăr Academia lui Patrick unde am simțit atât de multă pasiune încât mi-am recăpătat pasiunea pentru tenis. Datorită lui Patrick, încet-încet am început să cred că încă mai pot juca un nivel bun de tenis.
Am fost total deschisă la tot ceea ce mi-a spus să fac, la felul în care ar trebui să fac lucrurile și la munca pe care ar trebui să o depun. Am făcut totul pe deplin. Scopul meu era foarte clar: mi-am dat un an pentru a reveni în top 10.
Când iau o decizie, dau mereu totul și am avut încredere 100% în Patrick, așa că am vrut ca oamenii lui și doar oamenii lui să se ocupe de mine. De aceea am făcut multe schimbări în echipa mea. Pentru că am simțit că este lucrul cel mai bun pe care îl puteam face: să mă implic total în acest proiect.
A fost o perioadă foarte grea pentru că mereu pun presiune asupra mea și să-l am alături pe cel mai bun antrenor s-a resimțit drept chiar mai multă presiune de a câștiga și de a juca bine. Toate astea au culminat cu atacul de panică din meciul meu de la Paris. Am simțit că Roland Garros este momentul în care trebuie să joc grozav pentru toată munca pe care am depus-o. Nu am putut rezista presiunii și am eșuat.
Apoi am vorbit cu Patrick și i-am spus că am nevoie să mă relaxez pentru că nu pot juca cu presiunea pe care o pun asupra mea și i-am cerut să aibă răbdare cu mine pentru următoarele 6 luni. Fără așteptări. M-a ascultat, a fost de acord și m-a sprijinit 100%.
După aceea, am putut juca cel mai bun tenis al meu. Și mai repede decât mă așteptam, în doar două luni, am fost înapoi în top 10. Obiectiv atins!", a notat sportiva, într-un mesaj amplu postat pe rețelele de socializare.

Simona Halep a explicat eșecul de la Roland Garros! Experții Eurosport i-au apreciat atitudinea

Simona Halep, motivată înainte de sezonul 2023

Cert este că Simona Halep se simte mult mai bine acum pe teren decât o făcea în urmă cu doar câteva luni. Este determinată să obțină din nou rezultatele care au dus-o până în fruntea clasamentului WTA și, având sprijinul unei echipe puternice, are șanse mari să își îndeplinească toate obiectivele.
De altfel, cu 4 luni înainte de următorul sezon competițional, cei de la ESPN și-au făcut curaj și au oferit primele predicții pentru anul viitor, iar cea mai surprinzătoare alegere este Simona Halep, pe care jurnaliștii americani au desemnat-o favorită să câștige următoarea ediție a US Open.
Rămâne de văzut câte titluri își va ajudeca românca în 2023. Ce este sigur este că o vom revedea cu pofta de joc care o va face să dea totul, până la ultima picătură de energie, pentru a ajunge cât mai departe în turnee și cât mai sus în ierarhia mondială.
Și să nu uităm că ne apropiem cu pași tot mai repezi de Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris, competiție la care Simona Halep a spus mereu că visează să ajungă să reprezinte România.
Tenis
Simona Halep, într-o situație imposibilă! Interzisă la turnee, românca a mai primit o lovitură
IERI LA 10:33
Tenis
Halep, campioană la retur! Românca, cifre mai bune decât ale Igăi Swiatek într-un top din 2022
26/11/2022 LA 18:11