Novak Djokovic, Rafael Nadal, Nick Kyrgios, Ashleigh Barty, dar şi Simona Halep s-au arătat îngrijoraţi de situaţia din Statele Unite ale Americii, unde până acum s-au înregistrat peste două milioane de cazuri de COVID-19. Românca a anunţat deja programul pentru sezonul în curs, iar US Open nu face parte din acesta. Totuşi, sportiva din Constanţa şi-a nuanţat poziţia, într-o discuţie avută cu presa de peste ocean.
"Văzând cerințele subliniate în protocolul pentru US Open, în acest moment nu intenționez să merg la New York în 2020. Oricum, după cum știm, situația este mereu în schimbare, iar condițiile se pot modifica și se pot îmbunătăți până la mijlocul lui iulie, când este data limită de înscriere. Vreau să subliniez că nu este o decizie definitivă, mi-am exprimat îngrijorările vorbind cu Stacy Allaster, director USTA, și cu Steve Simon, CEO al WTA. Le-am explicat circumstanțele personale din jurul acestei decizii", a spus Halep pentru New York Times.

Verde pentru US Open

Australian Open
Halep câștigă teren la Australian Open, în opinia bookmakerilor! Cum arată cotele înaintea optimilor
ACUM 3 MINUTE
Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a anunțat că US Open se va juca în acest an, în perioada 31 august - 13 septembrie. Potrivit acestuia, turneul se va desfășura fără spectatori și cu măsuri sporite pentru a proteja jucătorii și antrenorii.
US Open va fi primul turneu major care se va desfăşura după pandemie. Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a făcut anunţul pe contul său de Twitter.
"US Opens se va desfăşura în Queens, NY, fără fani în tribune, în perioada 31 august - 13 septembrie. USTA (n.r. Asociaţia de Tenis din Statele Unite) va lua măsuri de precauţie extraordinare pentru a proteja jucătorii şi antrenorii, incluzând testele, curăţenia sporită, spaţiul suplimentar în vestiare şi cazare şi transport dedicată participanţilor", a fost mesajul lui Andrew Cuomo.
Acum, organizatorilor nu le mai rămâne decât să-i convingă pe jucătorii de top să participe la competiţie. Serena Williams a confirmat deja că va participa. "Abia aştept să mă întorc la New York şi să evoluez la US Open", a spus sportiva care visează să îi egaleze recordul de Grand Slamuri lui Margaret Court.
https://i.eurosport.com/2020/06/14/2832789.png
Australian Open
Simona Halep a dezvăluit ce așteptări are de la meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open
ACUM 4 ORE
Australian Open
Alize Cornet, înainte de meciul cu Simona Halep de la Australian Open 2022: "Nici nu vreau să știu!"
ACUM 7 ORE