Novak Djokovic, Rafael Nadal, Nick Kyrgios, Ashleigh Barty, dar şi Simona Halep s-au arătat îngrijoraţi de situaţia din Statele Unite ale Americii, unde până acum s-au înregistrat peste două milioane de cazuri de COVID-19. Românca a anunţat deja programul pentru sezonul în curs, iar US Open nu face parte din acesta. Totuşi, sportiva din Constanţa şi-a nuanţat poziţia, într-o discuţie avută cu presa de peste ocean.
"Văzând cerințele subliniate în protocolul pentru US Open, în acest moment nu intenționez să merg la New York în 2020. Oricum, după cum știm, situația este mereu în schimbare, iar condițiile se pot modifica și se pot îmbunătăți până la mijlocul lui iulie, când este data limită de înscriere. Vreau să subliniez că nu este o decizie definitivă, mi-am exprimat îngrijorările vorbind cu Stacy Allaster, director USTA, și cu Steve Simon, CEO al WTA. Le-am explicat circumstanțele personale din jurul acestei decizii", a spus Halep pentru New York Times.

Verde pentru US Open

Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
ACUM 32 MINUTE
Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a anunțat că US Open se va juca în acest an, în perioada 31 august - 13 septembrie. Potrivit acestuia, turneul se va desfășura fără spectatori și cu măsuri sporite pentru a proteja jucătorii și antrenorii.
US Open va fi primul turneu major care se va desfăşura după pandemie. Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, a făcut anunţul pe contul său de Twitter.
"US Opens se va desfăşura în Queens, NY, fără fani în tribune, în perioada 31 august - 13 septembrie. USTA (n.r. Asociaţia de Tenis din Statele Unite) va lua măsuri de precauţie extraordinare pentru a proteja jucătorii şi antrenorii, incluzând testele, curăţenia sporită, spaţiul suplimentar în vestiare şi cazare şi transport dedicată participanţilor", a fost mesajul lui Andrew Cuomo.
Acum, organizatorilor nu le mai rămâne decât să-i convingă pe jucătorii de top să participe la competiţie. Serena Williams a confirmat deja că va participa. "Abia aştept să mă întorc la New York şi să evoluez la US Open", a spus sportiva care visează să îi egaleze recordul de Grand Slamuri lui Margaret Court.
https://i.eurosport.com/2020/06/14/2832789.png
Tenis
Simona Halep, dezvăluiri despre relația pe care o are cu Emma Răducanu: "Ne-am întâlnit, mi-a scris"
IERI LA 21:17
Tenis
Simona Halep, la egalitate cu Emma Răducanu! Americanii au publicat "clasamentul adevărului"
IERI LA 20:45