Simona a intrat în Top 10 pe 27 ianuarie 2014 și de atunci a rămas în elită, fiind considerată jucătoarea cea mai constantă din circuit. Campioana noastră a cucerit în cariera ei două titluri de Grand Slam, la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019, însa a avut și alte șanse de a-și trece în palmares și alte titluri majore. Fosta campioană de la Roland Garros, Francesca Schiavone, a explicat motivul pentru care Simona Halep are doar 2 turnee de Grand Slam în palmares.
Schiavone, care e o mare fană a Simonei, spune că anumite blocaje mentale au împiedicat-o pe sportiva noastră să aibă mai multe Grand Slam-uri în palmares: "Simona Halep are un potențial imens, însă se blochează în anumite momente și nu a reușit să câștige toate Grand Slam-urile pe care ar fi putut să le câștige. Are o mobilitate foarte bună, se deplasează excelent, e precisă și calculată, dar, din păcate, în tenis mai apar și blocaje de acest gen. Oricum, constanța ei este admirabilă", a spus Francesca Schiavone, potrivit spotmedia.ro.

Francesca Schivone, o sursă de inspirație pentru Simona Halep

Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
ACUM 14 ORE
"A fost mereu o sursă de inspirație pentru mine, atât pe teren cât și în afara lui. Este o persoană grozavă și una dintre favoritele mele din circuit. Am avut mereu discuții bune cu ea. De fapt, îmi lipsește în circuit. Întotdeauna a avut o stare de spirit bună și vreau să o felicit pentru că în urmă cu 10 ani a câștigat Roland Garros. Știu cât este de important. Să se bucure din plin de această aniversare pentru că merită", a afirmat Simona Halep.
Titlul de la Roland Garros 2010 a fost cea mai bună performanță din cariera italiencei. Ea a mai ajuns în sferturile de finală la celelalte turnee de Grand Slam. După retragerea din activitate, cauzată de probleme de sănătate (italianca a învins cancerul), Francesca Schiavone a mărturisit că și-ar dori să o antreneze pe viitor pe Simona Halep. Simo s-a arătat încântată de propunere, însă lucrurile nu s-au concretizat pentru că este pregătită în prezent de duo-ul Darren Cahill – Artemon Apostru-Efremov.
Tenis
Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasamentul WTA. Previziunea americanilor înainte de 2023
ACUM 20 ORE
Tenis
Simona Halep, final de carieră? Ce suspendare spun spaniolii că ar urma să primească românca
IERI LA 10:37