Simona a intrat în Top 10 pe 27 ianuarie 2014 și de atunci a rămas în elită, fiind considerată jucătoarea cea mai constantă din circuit. Campioana noastră a cucerit în cariera ei două titluri de Grand Slam, la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019, însa a avut și alte șanse de a-și trece în palmares și alte titluri majore. Fosta campioană de la Roland Garros, Francesca Schiavone, a explicat motivul pentru care Simona Halep are doar 2 turnee de Grand Slam în palmares.
Schiavone, care e o mare fană a Simonei, spune că anumite blocaje mentale au împiedicat-o pe sportiva noastră să aibă mai multe Grand Slam-uri în palmares: "Simona Halep are un potențial imens, însă se blochează în anumite momente și nu a reușit să câștige toate Grand Slam-urile pe care ar fi putut să le câștige. Are o mobilitate foarte bună, se deplasează excelent, e precisă și calculată, dar, din păcate, în tenis mai apar și blocaje de acest gen. Oricum, constanța ei este admirabilă", a spus Francesca Schiavone, potrivit spotmedia.ro.

Francesca Schivone, o sursă de inspirație pentru Simona Halep

VTB Kremlin Cup
Simona Halep luptă pentru un loc în sferturi la Moscova în partida de astăzi cu Veronika Kudermetova
ACUM 4 ORE
"A fost mereu o sursă de inspirație pentru mine, atât pe teren cât și în afara lui. Este o persoană grozavă și una dintre favoritele mele din circuit. Am avut mereu discuții bune cu ea. De fapt, îmi lipsește în circuit. Întotdeauna a avut o stare de spirit bună și vreau să o felicit pentru că în urmă cu 10 ani a câștigat Roland Garros. Știu cât este de important. Să se bucure din plin de această aniversare pentru că merită", a afirmat Simona Halep.
Titlul de la Roland Garros 2010 a fost cea mai bună performanță din cariera italiencei. Ea a mai ajuns în sferturile de finală la celelalte turnee de Grand Slam. După retragerea din activitate, cauzată de probleme de sănătate (italianca a învins cancerul), Francesca Schiavone a mărturisit că și-ar dori să o antreneze pe viitor pe Simona Halep. Simo s-a arătat încântată de propunere, însă lucrurile nu s-au concretizat pentru că este pregătită în prezent de duo-ul Darren Cahill – Artemon Apostru-Efremov.
VTB Kremlin Cup
Organizatorii turneului de la Moscova au anunțat programul de joi! La ce oră va juca Simona Halep
ACUM 19 ORE
VTB Kremlin Cup
Simona Halep s-a întâlnit la Moscova cu cel mai înfocat fan! Surpriză neașteptată: "Fără cuvinte!"
IERI LA 08:01