Jucătoarea română de tenis, Simona Halep, a fost învinsă de sportiva din Estonia, Anett Kontaveit, cu 6-2, 6-3, duminică, în finala turneului Transylvania Open (WTA 250), găzduit de BT Arena din Cluj-Napoca şi dotat cu premii totale de 235.238 de dolari. Pentru Simona Halep (30 ani, 18 WTA) a a fost prima sa finală din acest an şi a 40-a din carieră la simplu, 22 câştigate şi 18 pierdute.
Chiar dacă a pierdut fără drept de apel ultimul act, Simo rămâne pozitivă şi a dezvăluit în conferinţa de presă online, susţinută după încheierea turneului, că va încerca să plece de la Cluj doar cu lucrurile bune.
"Au fost multe lucruri pozitive săptămâna aceasta, să joci o finală după un an dificil e întotdeauna ceva bine-venit. Chiar dacă e un turneu mai mic, este o finală, mă simt fericită, mulțumită cu felul în care am jucat pe parcursul turneului, iar din finală iau doar partea bună că a fost o finală.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
ACUM 3 ORE
Nu sunt foarte afectată, voi încerca să-mi ridic nivelul pentru a fi gata să le înfrunt pe jucătoarele de top. Pentru orice înfrângere sunt supărată, dar nu atât de mult încât să uit ce am făcut săptămâna aceasta", a explicat Simona.
Am progresat la niște chestiuni pe care le-am vorbit cu antrenorii, acesta e un lucru bun. Atmosfera a fost foarte frumoasă, oamenii s-au purtat extraordinar cu mine, nu-mi doresc decât să revin la anul | Simona Halep

Halep nu ştie încă dacă va juca la Linz

Simona Halep nu ştie sigur dacă va participa la turneul de la Linz, programat între 6 şi 12 noiembrie. Deşi a primit un wildcard, după ce şi-a manifestat intenţia de a merge la competiţia din Austra, campioana noastră a avut probleme la spate şi nu ştie încă dacă va fi 100% aptă de joc.
"În momentul acesta, da, vreau să joc la Linz! Rămâne să văd cum sunt cu spatele pentru că m-am chinuit câteva zile de când mi s-a întâmplat blocajul. În primul rând, o să mă odihnesc două zile, apoi voi fi în stare să iau o decizie", a mai spus Simona.
Halep a primit un cec de 16.398 de dolari şi 180 de puncte WTA, în timp ce Kontaveit s-a ales cu 29.200 de dolari şi 280 de puncte WTA. Graţie succesului de la Cluj, Kontaveit şi-a asigurat calificarea la Turneul Campioanelor.
CITEŞTE ŞI:
SIMONA HALEP, ÎN CĂDERE LIBERĂ ÎN CLASAMENTUL WTA, DUPĂ FINALA DE LA CLUJ! CE LOC VA OCUPA DE MÂINE
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Nadal, declarație superbă despre Federer:"O parte întreagă din viața mea s-a dus când el s-a retras"
ACUM 9 ORE
Tenis
Alexander Zverev, avertisment pentru rivali înainte de revenire, după ce a ratat "obiectivul vieții"
ACUM 9 ORE