Stefanos Tsitsipas, al treilea jucător al lumii, a anunțat că nu se va vaccina împotriva COVID-19 decât dacă imunizarea va deveni obligatorie în circuitul profesionist. Grecul a precizat că încă are rezerve în privința vaccinului și nu dorește să facă acest pas decât în cazul în care nu va mai avea încotro. El crede că obligativitatea vaccinului în circuit se va instaura în curând.
"Nimeni nu mi-a spus nimic. Nimeni nu a făcut vaccinarea un lucru obligatoriu. La un moment dat va trebui, sunt destul de sigur, dar până acum nu a fost obligatoriu pentru a juca, aşa că nu am făcut-o", le-a spus tenismenul elen jurnaliștilor prezenți la turneul de 1000 de puncte de la Cincinnati, acolo unde este calificat direct în turul secund.

Simona Halep nu e de acord cu Tsitsipas! Românca încurajează vaccinarea

Tenis
Simona Halep, într-o situație imposibilă! Interzisă la turnee, românca a mai primit o lovitură
ACUM 37 MINUTE
Simona Halep nu e pe aceeași lungime de undă cu Stefanos Tsitsipas. Sportiva noastră a precizat că încurajează pe toată lumea să se vaccineze pentru a scăpa de teama virusului: "Nu îmi este frică (n.r. de infectarea cu Covid-19) pentru că sunt vaccinată. Mă simt protejată și am grijă. Port mască atunci când sunt înconjurată de oameni. Nu îmi plac bulele sanitare. Mă simt foarte stresată în ele. Așa că dacă oamenii s-ar vaccina, ar fi mai bine pentru că nu ar mai exista atâtea restricții".
Vaccinarea împotriva COVID-19 a generat o mulțime de opinii diferite în lumea sportului alb. Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial din clasamentul ATP, a afirmat în luna aprilie că speră ca vaccinul să nu devină obligatoriu pentru jucători şi a refuzat să răspundă dacă el însuşi s-a vaccinat. În schimb, elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal consideră că sportivii trebuie să facă pasul în față și să încurajeze vaccinarea, pentru ca toată lumea să le urmeze exemplul.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
ACUM 15 ORE
Tenis
Nadal, aproape de dezastru în Chile! Forțele de ordine, depășite total de asaltul unui grup de fani
ACUM 20 ORE