Simona Halep, a doua jucătoare a lumii în prezent, și-a amânat revenirea în competiții duăpă ce a decis să se retragă de la Palermo din cauza creșterii alarmate a cazurilor de coronavirus din țara noastră, dar și din cauza restricțiilor impuse de Italia, restricții pe care autoritățile italiene le-au implementat de teama răspândirii virusului. Sportiva noastră a fost inițial înscrisă la competiția din Sicilia, dar a decis că riscurile sunt prea mari și s-a retras.
În ciuda restricțiilor, organizatorii au obținut pentru românce o derogare din partea autorităților, însă Simona Halep nu a mai dorit să facă deplasarea la Palermo. Din nefericire, acest scenariu se repetă la doar câteva zile distanță, asta în contextul revenirii Simonei în competiții, la turneul de la Praga.

Simona Halep, interzisă la Praga? Anunțul cehilor

Roland Garros
Wilander & Henman, impresionați de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros! Ce au remarcat
ACUM 18 ORE
După retragerea de la Palermo, revenirea Simonei Halep urma să aibă loc la Praga, turneu care va debuta pe data de 10 august. Totuși, o decizie de ultim moment a autorităților din Cehia pune în mare pericol prezența sportivei noastre la turneu. Începând de azi, încă de laora 00:00, România și-a făcut loc pe lista roșie a țărilor cu risc mare de infectare cu noul coronavirus.
"Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile cehe au revizuit condiţiile de intrare în Republica Cehia, în funcţie de statele de provenienţă, acestea fiind clasificate pe două categorii: verde (risc scăzut de infectare) şi roşu (risc înalt de infectare), iar România va fi inclusă, începând cu data de 3 august 2020, ora 00:00, pe lista roşie. Clasificarea statelor în cele două categorii face obiectul unei reevaluări permanente, bazată pe evoluţia situaţiei epidemiologice din fiecare stat", au transmis reprezentanţii MAE duminică, într-un comunicat de presă.
Cel mai probabil, Simona Halep ar urma să primească și din partea cehilor o derogare pentru a nu sta în carantină timp de 14 zile. Chiar și în aceste condiții, rămâne de văzut ce decizie va lua fostul lider mondial din WTA. Simo nu a mai jucat niciun meci oficial din luna februarie, când se impunea în finala de la Dubai.
Roland Garros
Halep, consolată de colegele din circuit după eliminarea de la Roland Garros! Mesajele primite
ACUM 20 ORE
Roland Garros
Halep, reacție de mare campioană, după eșecul de la Roland Garros! Mesajul postat în miez de noapte
IERI LA 06:20