Criza provocată de pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga lume și a oprit toate sporturile în loc. Tenisul a fost pus pe hold odată cu anularea turneului de la Indian Wells chiar în prima zi de calificări. Competiția din Statele Unite ale Americii a fost doar prima dintr-un șir parcă interminabil de suspendări și anulări. Oficialii din sportul alb au decis înghețarea clasamentelor, atât pentru WTA, cât și pentru ATP.
Această hotărâre reprezintă o veste bună pentru Simona Halep, care este sigură acum că nu va fi întrecută, cel puțin pentru moment, de Ashleigh Barty în topul jucătoarelor care au ajuns pe locul de lider mondial. Asociația tenisului feminin a venit cu precizări după ce a anunțat că ierarhiile vor fi înghețate pe perioada în care competițiile sunt suspendate. Astfel, WTA a menționat că nu vor fi luate în calcul clasamentele pentru a înregistra anumite recorduri sau statistici, precum numărul de săptămâni pe locul 1 WTA sau numărul de săptămâni în Top 10 WTA.

Recordul Simonei Halep, în siguranță

Roland Garros
Simona Halep, antrenament de 5 stele la Roland Garros! Rivala alături de care se pregătește la Paris
ACUM 3 ORE
Prin urmare, anunțul WTA o vizează și pe Simona Halep, aflată în acest moment pe locul secund în clasamentul mondial. Campioana noastră deține recordul (printre jucătoarele în activitate) privind cele mai multe săptămâni în Top 10 WTA, 64 la număr, spre deosebire de Barty, care are doar 35.
“Un clasament înghețat înseamnă că poziția unei jucătoare la data de 9 martie 2020 va rămâne aceeași până la reluarea competițiilor. Punctele câștigate la turneul Indian Wells 2019 vor rămâne în clasamentul unei jucătoare, precum și punctele câștigate la toate turneele până la data de 9 martie 2020. Pe scurt, clasamentul înghețat al unei jucătoare include toate punctele acumulate de la Indian Wells 2019 până la 9 martie 2020“, se arată în comunicatul WTA.

Cum arată topul jucătoarelor cu cele mai multe săptămâni petrecute pe locul 1 WTA

  • 1. Steffi Graff 377 de săptămâni
  • 2. Martina Navratilova 332
  • 3. Serena Williams 319
  • 4. Chris Evert 260
  • 5. Martina Hingis 209
  • 6. Monica Seles 178
  • 7. Justine Henin 117
  • 8. Lindsay Davenport 98
  • 9. Caroline Wozniacki 71
  • 10. Simona Halep 64
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
Simona Halep, pregătiri intense pentru Roland Garros! Când are programat primul antrenament la Paris
ACUM 21 ORE
Roland Garros
Simona Halep a vorbit despre retragerea din tenis, înainte de Roland Garros! Când va pune stop
ACUM 21 ORE