Simona Halep a avut un start de sezon admirabil, dar ascensiunea sa a fost oprită, din păcate, de o nouă accidentare serioasă. Sportiva noastră ar fi trebuit să joace la Miami, dar înainte de primul meci a anunțat că se retrage din cauza unei accidentări suferite la Indian Wells, unde a ajuns până în semifinale.
Inițial, Simona a crezut că leziunea este ușoară, dar un control amănunțit a arătat că e vorba despre o ruptură la nivelul coapsei stângi, ceea ce implică o perioadă de refacere destul de lungă. Astfel, românca nu va juca nici la turneul de la Charleston și nici în meciul dintre Polonia și România, din barajul pentru calificarea în faza finală a Billie Jean King Cup.
Chiar dacă își va reveni în aproximativ 3 săptămâni, Simona nu va participa nici la turneul de la Stuttgart, unde nu s-a înscris. Există posibilitatea ca ea să primească un wild-card pentru competiția din Germania, dar e puțin probabil să forțeze o revenire atât de rapidă.
Roland Garros
Ilie Năstase a comentat colaborarea Halep–Mouratoglou înainte de Roland Garros: "Toate vor s-o bată"
ACUM 19 MINUTE
Citește și:

Simona Halep ar putea reveni relativ repede în Top 10, în ciuda absenței considerabile din circuit

În ciuda faptului că va lipsi aproximativ o lună din circuit, Simona nu va avea de suferit prea mult din punct de vedere al clasamentului. Aflată pe locul 19 momentan, românca va pierde doar 250 de puncte în toată această perioadă de timp. La cele 65 de puncte pierdute la Miami, unde anul trecut s-a oprit în turul 3, se vor adăuga cele 185 de puncte aferente semifinalei făcute în 2021 la Stuttgart. Ca atare, peste o lună, Simona va avea 1972 de puncte în clasament, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să iasă din top 30 WTA, poate chiar din top 25, în funcție de rezultatele jucătoarelor clasate în spatele său.
În mod normal, Simona va reveni în acțiune la Madrid (28 aprilie - 7 mai), turneu pe care l-a câștigat de două ori în carieră (2016 și 2017) și la care a jucat alte două finale (2014 și 2019). La competiția din capitala Spaniei, Simona are de apărat numai 120 de puncte, aferente turului 3 atins anul trecut, când a pierdut cu Mertens. Orice performanță mai bună îi va aduce un surplus de puncte în clasament.
Mai apoi, Simona nu poate decât să urce în ierarhie, evident, dacă sănătatea îi va permite. După Madrid, românca ar urma să joace la Roma (9-15 mai), unde anul trecut a suferit grava accidentare care a ținut-o multe luni departe de teren. Aceasta a venit într-un meci cu Kerber, din turul doi, astfel că Simo nu are niciun punct de apărat.
La fel va sta situația și la Roland Garros (22 mai - 5 iunie), dar și la turneele din sezonul de iarbă, unde nu a participat. Așadar, o serie de rezultate bune după revenire ar propulas-o repede pe Simona în preajma topului 10 WTA, reintrarea între primele 10 jucătoare ale lumii fiind un obiectiv declarat al sportivei noastre pentru acest sezon.
Totul va depinde însă de cât de repede și de bine se va recupera Simona după ultima accidentare. Din punct de vedere al jocului, aceasta a demonstrat în startul anului că se poate apropia de nivelul său cel mai bun, astfel că premisele sunt încurajatoare, mai ales că urmează sezonul de zgură, suprafața sa favorită.
Tenis
Simona Halep a dezvăluit ce a făcut-o să apeleze la Mouratoglou: "Pentru asta l-am admirat mereu"
ACUM O ORĂ
Roland Garros
Tot ce trebuie să știi despre Roland Garros 2022. Când își află Simona Halep adversarele de la Paris
ACUM 2 ORE