Organizatorii au decis ca o parte dintre sportivii care vor ajunge în Australia pentru startul noului sezon de tenis să își efectueze cele două săptămâni de carantină obligatorie la Adelaide, în loc de Melbourne. În total, 50 de persoane au fost validate pentru a fi duse cu avioane charter direct la Adelaide, în loc de Melbourne, printre aceștia numărându-se Simona Halep, Rafael Nadal și Naomi Osaka.
Constănțeanca, deținătoarea titlului la Wimbledon, va merge astfel în orașul lui Darren Cahill, loc pe care de altfel îl alesese anul trecut pentru startul sezonului său (Simona Halep a jucat în turneul de la Adelaide, reușind însă o singură victorie înainte de a fi învinsă de Aryna Sabalenka în sferturi).

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Tenis
Secretul lui Carlos Alcaraz, dezvăluit de Marius Copil! "Nu-i place stilul ăla de joc"
ACUM 17 ORE
"Open Court" și presa australiană vin cu precizări, clarificând faptul că primii trei jucători din ATP și primele trei jucătoare din WTA vor fi direcționați către Adelaide, întrucât Melbourne ar fi atins numărul maxim de persoane ce pot fi plasate în carantină conform regulilor stabilite de autoritatea pentru sănătate publică. Autoritățile de la Melbourne au aprobat ca 1.000 de persoane să fie carantinate în metropolă, însă pe lista Tennis Australia se aflau 1.280 de persoane, asta deși organizatorii au încercat să îi convingă pe jucători să vină fără staff, promițându-le o recompensă financiară. De aceea, Novak Djokovic, Rafael Nadal și Dominic Thiem - din ATP, plus Asheligh Barty, Simona Halep și Naomi Osaka - din WTA, vor face această acomodare în Australia la Adelaide.
Suntem la limită cu numărul de persoane care pot fi plasate în carantină în Melbourne. Aveam nevoie să eliminăm o parte din povară. De aceea am apelat la Australia de Sud. Au acceptat să primească 50 de persoane într-o "bulă", cu condiția ca acești jucători să joace un meci demosntrativ | Craig Tiley, director de turneu Australian Open
  • Adelaide a investit peste 40 de milioane de dolari pentru construirea unui nou teren de tenis pentru competiții.

Halep, meci demonstrativ și apoi turneu la Melbourne începând cu 1 februarie

Jucătorii care vor petrece 14 zile de carantină la Adelaide vor oferi și două meciuri demonstrative în acest oraș, pe 29 și 30 ianuarie, înainte de a se îndrepta spre Melbourne.
La fel ca toate jucătoarele din Top 32 mondial (cu excepția lui Kiki Bertens, care se confruntă cu probleme de ordin fizic), Simona Halep va participa și la unul dintre cele două turnee WTA 500 organizate la Melbourne în perioada 1-6 februarie (Gippsland Trophy şi Yarra Valley Classic).
Australian Open va fi transmis în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
07/12/2022 LA 17:19
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38